El Bab'da bugün de 5 askerimiz şehit oldu. Çok sayıda yaralı var


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
El Bab'da bugün de 5 askerimiz şehit oldu. Çok sayıda yaralı var

Suriye'de sürdürülen ve dün 5 Türk askerinin şehit olduğu, 15 askerin de yaralandığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sabah saatlerinde El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD yine Türk askerine saldırdı. Saldırıda yaralı askerlerimizin olduğu öğrenildi.. Son dakika. acı haber açıklandı.. Saldırı sırasında yaralanan askerlerden birinin gelen ilk bilgilere göre şehit olduğu açıklanmıştı. Son gelen bilgilere göre Al Bab'da bugün 5 askerimizi şehit düştü, çok sayıda asker de yaralandı.. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, askerimiz El Bab'ın şehir merkezine girdi. Demişti.. Bu açıklamanın ardından peş peşe şehit ve yaralı askerlerimizin olduğu bilgisi gelmeye başladı..

Takip Et

Dün beş kahraman askerimizin şehit olduğu ve 170’inci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında sabah saatlerinde IŞİD’li teröristler ile Mehmetçik arasında çatışma çıktı. İlk gelen bilgilerde saldırıda 15 asker yaralandığı açıklanmıştı ancak ilerleyen saatlerde acı tablo ortaya çıktı. Saldırıda beş askerin şehit olduğu, çok sayıda da askerin yaralandığı belirtildi.

Saldırının ardından IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu alanlar, karadan ve havadan ateş altına alındı. Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, şehit askerin cenazesi ise helikopter ile Gaziantep’e getirildi. Bu sabah beş askerin daha şehit düşmesiyle, Fırat Kalkanı Harekatının başladığı geçen 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen asker sayısı 66’ya yükseldi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle El Bab şehir merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmalar şiddetlendiği belirtiliyor. Fırat Kalkanı Harekatının 170. gününde devam eden operasyonda, terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan El Bab şehrini kuşatan Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), şehir merkezine ilerliyor. Çevre köyleri IŞİD’den temizleyen ÖSO, terör örgütüne ağır darbe vuruyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, El Bab kentinin IŞİD’den temizlenmesi için operasyonlara hız verildiği ve IŞİD’le sıcak temas sağlandığı görülüyor. (DHA)

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin