Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..

Suriye'de kadın ve çocuklar da dahil sivil halk hunharca katlediliyor... Suriye Sivil Savunma Ekibi'nin verdiği bilgiye göre İdlib'deki kimyasal silah saldırıda 100'den fazla sivil öldü, 500'den fazla kişi de gazdan etkilendi. Uluslararası ajanslar bölgeden dehşet fotoğraflar geçerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor..

Takip Et

Kimyasal silah saldırıda 100'den fazla sivil öldü, 500'den fazla kişi de gazdan etkilendi. Ölenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın var." dedi. 

Muhaliflerin elinde bulunan kentte en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği, 500'den fazla kişinin ise gazdan etkilenerek yaralı olduğu açıklandı.

İdlip'de Kimyasal saldırı

Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çok sayıda ambulans, İdlib'den getirilen yaralıları bekliyor. Özel kıyafet giymiş sağlık ekipleri, yaralıları kontrol ettikten sonra girişlerine izin veriyor. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan biri yaşamını yitirdi.
Suriye Kimyasal Saldırı fotoğrafları
Rusya lideri Putin'i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek Astana sürecindeki ilerlemeyi riske attığını söyledi.

Suriye Kimyasal saldırı İdlip ölen çocuklar

 İdlip Kimyasal Saldırı

Gözlemevi, Han Şeyhun bölgesine yönelik saldırının Suriye rejimi ya da Rus jetleri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Suriye Kimyasal saldırı fotoğrafları 04 04 2017

İdlib'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde rejime ait savaş uçakları, İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine klor gazıyla saldırmıştı. 

Muhalif Yerel Koordinasyon Komiteleri ağı, boğularak ölen insanları yansıttığı öne sürülen bazı fotoğraflar yayınladı.

İdlip Kimyasal Saldırı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, uçaklardan atılan maddenin içeriğine dair net açıklama yapmadı fakat muhaliflere yakınlığıyla bilinen İdlib Medya Merkezi, söz konusu maddenin sarin gazı olduğunu öne sürdü.

Suriye Kimyasal saldırı fotoğrafları 04 04 2017

Şam rejimi, kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları reddediyor. Ancak Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yapılan bir araştırma, hükümet güçlerinin 2014 ila 2015 arasında en az 3 kez klorin gazı kullandığını ortaya koymuştu.

Suriye'de ölen çocuklar kimyasal saldırı

Suriye'nin batısındaki kente bağlı Han Şeyhun kasabasına rejim veya Rus uçakları kimyasal bombalar attı. Hayatını kaybeden 100'den fazla sivil arasında çok sayıda çocuk da var. Saldırıdan etkilenen 500'den fazla kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı. Bazı kurbanların ağızlarından köpük geldi.

Gazdan etkilenenlerin çevre hastanelere kaldırıldığı belirtildi. İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıdan 20 sivil etkilenmişti. 

Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..Kimyasal katliam: Çoğu çocuk 100'den fazla ölü, 500 yaralı..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin