Kim Jong Un, Güney Kore Liderine olay hediyesi: Pine Mantarı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Kim Jong Un, Güney Kore Liderine olay hediyesi: Pine Mantarı

Pine mantarı! Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Güney Kore liderine barış hediyesi olarak 2 ton mantar hediye etti. Hediye edilen mantarın kilosunun 4 bin lira olduğu öğrenildi. Baharatımsı kokusu ve tadıyla bilinen bu mantarlar, genellikle bereket ve mutluluğu sembolize ediyor ve özellikle kutsal bir yiyecek olarak gören Japonya başta olmak üzere Asya ülkelerinde önemli hediyeler arasında yer alıyor..

Takip Et

Güney ve Kuzey Kore'nin 70 yıllık küslüğü sona erdirmesi son zamanlarda dünyanın en çok dikkat çeken konularından biri oldu. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e tam 2 ton Pine Mantarı (Matsutake) hediye etti. Hediye edilen mantarın kilosu 4 bin lira.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YAKINLAŞMA

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu yılki 3. zirvesinden iki ülke ilişkilerine, ortak projelere ve nükleer silahsızlanmaya ilişkin bir dizi karar çıktı. Liderlerin ve eşlerinin samimi fotoğrafları dikkat çekerken, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Güney Kore'nin başkenti Seul'e resmi ziyaret düzenleyeceği konusunda söz verdi.

Kim'in hediye ettiği mantar: Pine Mantarı: (Matsutake)

ZİRVEYE HEDİYELER DAMGA VURDU

Tarihi buluşmanın son gününde Kuzey Kore lideri Kim, barışma hediyesi olarak Güney Kore liderine verdiği hediyeyle zirveye damga vurdu. Kim'in hediyesi çok değerli ve bir o kadar da ilginç. Reuters'te yer alan bilgiye göre; Kim, Güney Kore liderine tam 2 ton Pine mantarı hediye etti. Hediye edilen mantarın kilosu 4 bin lira.

PİNE MANTARI (MATSUTAKE) FAYDALARI

Dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında gösterilen ve Türkiye'de sedir ormanlarından toplanmaktadır. Tokyo Üniversitesinin bulgularına göre kanseri önlediği ve hücre yenilemesi yaptığı belirtiliyor.
Japon mutfağının geleneksel yiyecekleri arasında yer alan ve dünyada nadir bulunan matsutake mantarının ,Türkiye'de tamamen doğal alanında, sedir ağaçlarının altında yetişiyor.

Matsutake mantarı, mersin yaprağı, sedir ormanı gibi kokar. Çok güzel bir kokusu vardır. Japonlar matsutake mantarını kutsal bir yiyecek olarak da gördükleri için bu yiyeceği ,değer verdikleri birisine hediye olarak da gönderirler.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin