Kılıçdaroğlu: Akademisyenlerin ihracı ahlaksızlıktır


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kılıçdaroğlu: Akademisyenlerin ihracı ahlaksızlıktır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu’nun ortak toplantılarına katılıyor. Kılıçdaroğlu konuşmasında görevinden alınan akademisyenlere ilişkin konuşarak YÖK'e ağır eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu: Akademisyenlerin ihraç edilmesi ahlaksızlıktır. Birinci sorumlu YÖK'tür, dedi.

Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 686 sayılı KHK ile 330 akademisyenin ihraç edilmesine ilişkin olarak “Akademisyenlerin ihraç edilmesi ahlaksızlıktır. Birinci sorumlu YÖK’tür. Çünkü YÖK 12 Eylül sonrası kurulmuş bir darbe kurumudur. İkinci sorumluluk rektörlerdedir” dedi.

Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu’nun ortak toplantısına katılan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Son çıkardıkları kanun hükmünde kararnamelerle referandumun adil olmayacağını ilan ettiler. Bu Anayasa Mahkemesi topluma güvence veremez, haklarımızı güvence altına alamaz. Anayasa Mahkemesi görevini yapmıyor. Şu anda Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

İLGİLİ HABER

“Bilim insanlarını kapının önüne koyuyorlar. Birinci sorumlu YÖK’tür. Çünkü YÖK 12 Eylül sonrası kurulmuş bir darbe kurumudur.

HAKİM HER ÖNÜNE GELENİ TUTUKLAMAK ZORUNDA KALDI: BU TABLOYU AYM YARATTI

Hakim önüne her geleni tutuklamak zorunda kaldı. Tutuklamazsam acaba beni de FETÖ ile irtibatlandırırlar mı? Aldılar hepsini içeri attılar. Bu tabloyu AYM yarattı. Kim bu tablodan yararlandı, hükümet yararlandı. Hapisteki gazeteci sayısı 150'nin üzerinde. Bir ülkede 150'nin üzerinde gazeteci olursa siz o ülkede gazeteci var diyebilir misiniz? Ortada iddianame yok, neden çünkü delil yok. Delil yok ama onların hapiste kalmaları lazım. Bunu iktidarın savcısı yapıyor.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin