Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz darbe girişimini hükümetin biliyordu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz darbe girişimini hükümetin biliyordu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi ile ilgili flaş bir iddiada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kaygıları, kuşkuları haklı kılan bazı gelişmeler var ama bunları yüzde 100 doğrudur diye dillendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu kadar kapsamlı bir örgütlenmeden, darbeden hükümetin haberinin olduğu kesin..." dedi. Kılıçdaroğlu FETÖ mensubu bakan ve milletvekili de olmak üzere bir çok AKP'li ismin korunduğunu da ifade etti.

Takip Et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Rusya'nın Sesi Radyosu'na canlı yayın konuğu olarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan operasyonlar ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“O AKP'LİLER KORUNUYOR”

-(AKP içerisinde ByLock kullananlar) Dört bakan ve çok sayıda milletvekili var. Elde bu tür bilgiler var ama bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor. Biz, ByLock şifresi çözülüp, buradan bilgi elde ediliyorsa, bunların neden kamuoyuna açıklaması yapılmıyor iktidar tarafından, bunu sorgulamak istiyoruz. Koruma kalkanı var. Milletvekilleri, bakanlar, belli kişiler korunabiliyor.

-Baskıcı dönemlerde Bülent Ecevit, Deniz Baykal tutuklanmıştır, hapse atılmıştır, sorgulanmıştır, mahkemeye çıkarılmıştır. Bugün yaşadığımız koşullar benzer koşullardır. Her zaman, her ortamda gözaltına alınabiliriz, tutuklanabiliriz. Çünkü mahkemeler bağımsız değildir, siyasi otoritenin talimatına göre karar vermektedir. Siyasi otorite yani AKP, yargıyı toplumu sindirmek için sopa olarak kullanmaktadır. Bu tablo ortadayken, ‘Hayır, kimse bana dokunamaz.' diye bir söylem dile getirmeyi çok doğru bulmuyorum.

-Bu kadar kapsamlı bir örgütlenmeden, darbeden… Bir askeri yetkilinin, MİT'e gidip, ‘darbe olacağını bildirmesi' gibi gerçekler de su yüzüne çıktı. Önümüzdeki süreç içerisinde bu konu biraz daha netleşecektir. Kaygıları, kuşkuları haklı kılan bazı gelişmeler var ama bunları yüzde 100 doğrudur diye dillendirmeyi doğru bulmuyorum. Hükümetin haberinin olduğu kesin.

‘PİŞMAN DEĞİLİM’

-Yenikapı'ya gitmekten pişman değilim, niye pişman olayım? Yenikapı'da 12 madde halinde, bir daha Türkiye'nin bir darbe olayıyla karşılaşmaması için nelerin yapılmasını gerektiğini tek tek açıkladım. Orada söylediklerimin tamamı doğrudur, tamamına bugün de katılıyorum, altına imzamı atıyorum.

-İdamı gündeme getiriyorsun, Fetullah Gülen iade edilmesin diye. Hem iç politikada kullanıyorsun bunu hem de Gülen'in iadesini istemediğini dolaylı olarak ifade ediyorsun. İdamı gündeme getirdiğiniz andan itibaren Gülen'in iade edilmemesinin kapısını açmış, karşı tarafın elini güçlendirmiş oluyorsun.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin