Katar'da Darbe Girişimi: Darbeci Generali, Türk Subay Başından Vurdu!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Katar'da Darbe Girişimi: Darbeci Generali, Türk Subay Başından Vurdu!

Flaş gelişme.. Arap medyasında yer alan iddialara göre, Katar'da yaşanan darbe girişiminde Lakhouya Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Mohammed bin Abdulaziz bin Nasser Al-Ateya, Ktar'da görevli bir Türk subayı tarafından alnından vurularak etkisiz hale getirildi.

Takip Et

Son dakika iddiları gündemi sarstı.. Arap medyası Katar'da bir askeri darbe girişimi yaşandığını iddia etti. İddiaya göre tıpkı kahraman şehit Ömer Halisdemir gibi, Katar'da da bir Türk subayı, darbe girişiminde bulunan üst düzey bir generali başından vurarak etkisiz hale getirdi.

TÜRK YETKİLİ GENERALİ ÖLDÜRDÜ

GDN News'in Doha'dan geçtiği haber göre, Türk subay, Lakhouya Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Mohammed bin Abdulaziz bin Nasser Al-Ateya'yı başından vurdu. Habere göre; Türk yetkili, resmi izin olmadan Al-Wajba Sarayı'na girmeye çalıştığı için generali öldürdü. İddia sosyal medyada da geniş yankı buldu; Twitter kullanıcıları #Turkish_kills_Qatari-officer başlığı açarak olayı hakkında çok sayıda mesaj paylaştı.

DOĞRULAMA YA DA YALANLAMA YAPILMADI

Türk subayın, generali saraydan içeri almamak için başlayan arbedenin ardından vurduğu belirtildi. Katar medyası, 60 yaşındaki General Al-Ateya'nın geçtiğimiz cuma günü öldüğünü öne sürerken, sosyal medyadaki haberlerle ilgili doğrulama ya da yalanlama yapılmadı.

ORTADOĞU'DA BARIŞIN VE GÜVENLİĞİN TEMİNATI TÜRK ASKERLERİ

Türk askerleri; Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'dan oluşan Arap dörtlüsünün Katar rejimine ambargo kararı almasının hemen ardından, 19 Haziran 2017'de Doha'ya gelmiş ve ülkede kurulan Türk üssüne yerleşmişti.

İDDİALAR TÜRK MEDYASINDA YANKILANDI

Arap medyasında yer alan bu iddialar Türkiye'de de geniş yankı buldu. Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu ve Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk konuyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

İşte o mesajlar;

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin