Kartal tarih yazdı.. Monaco Beşiktaş maç sonucu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kartal tarih yazdı.. Monaco Beşiktaş maç sonucu

Kara kartallar tarih yazdı.. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı! Kara Kartal'ın golleri Cenk Tosun'dan geldi.

Takip Et

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, üçüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco'yı 2-1 yendi. Gruptaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 mağlup eden daha sonra Leipzig'i Vodafone Park'ta 2-0'la geçen siyah-beyazlı ekip, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladı. Grupta oynana diğer maçta ise RB Leipzig evinde Porto'yu 3-2 yendi. 

Beşiktaş Monaco maç sonucu

Porto ve Leipzig'in ardından Monaco'yu da yenen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ilk 3 maçını kazanan ilk Türk takımı oldu. Öte yandan Beşiktaş, kendi Şampiyonlar Ligi tarihindeki en yüksek puana ulaşmış (9) oldu. Daha önce 6 kez Devler Arenası'nda yer alan Siyah-Beyazlı ekip 2 kez 7 puana ulaşırken, 2 kez 4 puan, 2 kez de 6 puan topladı.

Mücadelenin 7. dakikasında Beşiktaş'ın buz gibi golü güme gitti! Cenk Tosun'un vuruşunda kaleciden dönen topu Babel boş kaleye gönderdi ancak maçın Sırp hakemi Milorad Mazic ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Beşiktaş Monaco maç sonucu. Beşiktaş Monaco maçı kaç kaç bitti

16. dakikada Keita Balde, ceza sahası dışında Pepe'nin yaptığı kritik faulle yerde kaldı ve Sırp hakem bu pozisyonda sarı kartına başvurdu. Lemar'ın kullandığı frikikte kaleci Fabri muhteşem bir kurtarışa imza attı.

Monaco, 30. dakikada Falcao'nun attığı golle mücadelede 1-0 öne geçti: Kolombiyalı golcü, ceza alanı içi sol çaprazında topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekti ve top Fabri'nin yanından ağlarla buluştu.

Bu golden 4 dakika sonra Quaresma'nın ortasında çok iyi yükselen Cenk Tosun kafayı çaktı ve skor 1-1 oldu. Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

Beşiktaş Monaco maç sonucu

İkinci 45 dakikaya da iyi başlayan taraf temsilcimiz oldu! 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Tosun Paşa, II. Louis Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti: Tolgay Arslan'ın çektiği şutta direkten dönen topu iyi takip eden Cenk Tosun, topun gelişine şutunu çekerek takımı ve kendisi adına 2. golü atmayı başardı!

75. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Oğuzhan Özyakup girdiği yüzde yüzlük gol pozisyonunda kaleci Subasic'i geçemedi.

Maç Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından 9 puana yükselen lider Beşiktaş G Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü. Devler Ligi’nde oynadığı 3 karşılaşmada da galibiyet alamayan Monaco ise 1 puanda kaldı. Leipzig 4 puana yükselirken, Porto 3 puanda kaldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin