Kamu işçisinin alacağı zam oranları açıklandı. İşte rakamlar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kamu işçisinin alacağı zam oranları açıklandı. İşte rakamlar

Son dakika.. Kamu işçilerine yapılacak zam oranı belli oldu.. 192 bin kamu işçisine toplu sözleşme sonrası anlaşılan zam oranlarını açıklanmaya başlandı. Başbakan Binali Yıldırım, zam oranını ilk 6 ayda yüzde 7,5, ikinci 6 ayda yüzde 5 olarak açıkladı.

Takip Et

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarında öne çıkan satırbaşları:  

*Türk-İş Genel Başkanı, Sendika başkanlarımız, temsilcilerimiz sizlerin şahsında tüm işçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz 2017-2018 kamu toplu iş sözleşmesi çerçeve anlaşmasını çalışanlarımız için ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Toplu sözleşme görüşmelerinde gerek kamu işçileri adına TÜRK-İŞ Başkanı olmak üzere Çalışma Güvenlik Bakanımız ve ekibi, Maliye Bakanımız ve ekibi de büyük çaba gösterdi.

*200 bin kamu çalışanımızı ilgilendirdiğini ifade ettik. Bu görüşmeler esnasında ciddi bir anlayış içinde olgunlukla karşılıklı görüşmeler bugüne kadar devam etmiş ve işçi sendikalarımızın çalışanlar adına talepleri, hükümetimizin imkanları azami oranda karşılanmaya çalışıldı. Tabii mükemmel iyinin düşmanıdır. Gönül ister ki en fazlasını verelim ama şunu biliyoruz bu ülke hepimizin.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin