JÖH, PKK'lı hainlere cehennemi yaşattı: 33 terörist öldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
JÖH, PKK'lı hainlere cehennemi yaşattı: 33 terörist öldü

Jandarma Özel Harekat(JÖH) ve Türk Komandoları Tunceli'de sığınaklarında tespit edilen 14 PKK'lı teröriste inlerinde baskın yaptı. Bugün saat 05.00 sıralarında teröristlerin sığınaklarına sızma operasyonu düzenlendi. JÖH timleri ve komandolar şu ana kadar 14 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenilirken, operasyonda yaralanan bir askerimiz ise helikopter ile Elazığ'a getirildi. TSK'dan yapılan açıklama göre dün(25 Mart 2017) Hakkari Yüksekova bölgesinde de 19 terörist öldürüldü.. Bu iki operasyonda toplam 33 PKK'lı hain öldürüldü

Takip Et

Tunceli'de güvenlik güçlerinin PKK terör örgütüne yönelik başlattığı bahar operasyonu devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Tunceli'nin Kutuderesi bölgesinde keşif uçuşu yapan İnsansız Hava Aracı, kayalık ve sık ormanlık alan içerisinde bir PKK'lının görüntüsünü tespit etti. Görüntüyü değerlendiren güvenlik kuvvetleri, bölgeden elde ettikleri istihbarat bilgileri doğrultusunda, bölgede kış üslenmesinde olan kalabalık bir PKK'lı grubun karların erimesi ile yer değiştireceği bilgisine ulaştı.

JÖH TİMİ GECE SIZMA HAREKATI DÜZENLEDİ

Bunun üzerine Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat timi dün gece saatlerinde gizlice bölgeye sızarak, PKK'lıların barındığı yeri gözetim altına aldı. PKK'lıların bölgeden kaçmasını engellemek için stratejik bölgeyi sızma harekatı ile kuşatan JÖH timleri, Sabaha kadar bölgede keşif yapıp, olası kaçış noktalarını belirledi. Bölgedeki JÖH timinin verdiği bilgiler doğrultusunda sabah saat 05.00 sıralarında PKK'lıların bulunduğu noktaya hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonun başlaması ile birlikte saat 05.00 ile 08.00 arasında helikopterlerle bölgeye bir tabur Jandarma Özel Harekat birliği indirildi. Bölgeye havadan indirilen JÖH timleri, Kutuderesi Vadisi içindeki PKK'lı grubun daha önceden belirlenen muhtemel kaçış istikametlerini tutarak, çembere aldı. Helikopterlerle bölgeye indirilen birliklerin bir kısmı ise gece bölgeye sızan JÖH timleri ile irtibata geçerek, PKK'lıların sığınaklarına doğru hareket etti. Sığınak yakınlarında farklı noktalarda gizlenen PKK'lılar bölgedeki askerlere ateş açmaya başlayınca çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sırasında yaralanan asker helikopter ile alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

14 PKK'lı Hain Öldürüldü

SIĞINAK İÇİNDE ÇATIŞMA

Kalabalık PKK'lı grubun barındığı sığınak yakınlarına kadar giren JÖH birlikleri, PKK'lıların teslim olması yönünde birçok kez çağrı yaparken, yapılan "Teslim ol" çağırlarına ateşle karşılık verildiği öğrenildi. Bunun üzerine bölgeye önce Kobra taarruz helikopterleri ile yoğun şekilde ateş açıldığı öğrenilirken, helikopter ateşinin ardından JÖH timlerinin sığınaklara kadar girdiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, sığınak girişlerinde PKK'lılarla yakın mesafede çatışmaların yaşandığını belirtirken, şu ana kadar 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.Tunceli Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Tunceli merkez Kutu Dere bölgesi sınırları içerisinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen operasyon kapsamında; 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, 1 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanarak tedavi altına alınmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir" DHA

YÜKSEKOVA'DA DA 19 TERÖRİST

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari'de düzenlenen terör operasyonlarında 19 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Tunceli ve Hakkari'de öldürülen PKK'lı sayısı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama şöyle:

"25 Mart 2017 tarihinde gün boyunca Hakkâri/Yüksekova’da iki kez icra edilen hava destekli operasyonlarda, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 19 terörist etkisiz hale getirilmiş, iki Doçka uçaksavar silahı ele geçirilmiştir.

Bingöl/Kiğı’de güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınak içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 15 kg Amonyum Nitrat, 200 m kablo, 50 adet pil, iki akü, dokuz mutfak tüpü ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

24 Mart 2017 tarihinde 14.56-19.54 saatleri arasında Irak’ın kuzeyi Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Kandil ve Hakurk bölgesine icra edilen hava harekatları sonucunda elde edilen son tespitlere göre 8 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin