İzmir ve Türkiye genelinde 9 Eylül coşkusu: Dar alanda kısa çatışma!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İzmir ve Türkiye genelinde 9 Eylül coşkusu: Dar alanda kısa çatışma!

İzmir'in Kurtuluşu, başta İzmir olmak üzere Türkiye genelinde büyük bir gurur ve coşku ile kutlanıyor.. İzmir'deki kutlamalarda ise küçük bir grubun 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atması sonucu kısa süreli tatsızlık yaşandı.. Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinlikleri için dünkü atışmaların üzerine yeniden bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ve ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gergin bir atmosferde buluştu. Böylesi bir güne kutlama etkinliklerinden ziyade, meydanda karşılıklı olarak atılan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları damga vurdu. Son yıllarda Türkiye'nin getirildiği acı tabloyu yansıtıyordu bu olay. 50 metrekarelik alan içinde birbirine karşı aynı milletin vatandaşlarının acı tablosunu.. Bu hale getirildik...

Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir gün önce İZBAN Selçuk istasyonun açılışı sırasındaki protestolar nedeniyle töreni terk etmesinin ardından, Konak Meydanı’ndaki törende Başbakan Binali Yıldırım ile tekrar bir araya geldi.  Ancak bu buluşma öncesinde meydanda yaşanan gerginlik büyümeden önlendi.

İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşu büyük coşkuyla kutlanıyor

Konak Meydanı’na tören için gelen kalabalık arasında öne çıkan iki grup bir anda dün yaşanan protestolar üzerinden sloganlar atmaya başladı. Bir taraf “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” derken, diğer taraf da “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan atmaya başladı. Gerilim Polisin ve milletvekillerinin araya girmesilye sona erdi.

İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşu büyük coşkuyla kutlanıyor

TÖRENLER GERGİN BAŞLADI

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül törenleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Zafer Yürüyüşü’ düzenlendi. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları başta olmak üzere binlerce İzmirli, saat 09.00’da Basmane’de buluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu poster, yüzlerce İzmirli tarafından ellerde taşındı. Bu iki büyük bayrak ve posterin yanı sıra yürüyüşe katılanlar ayrıca Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre köylerden gelen çiftçilerin taktığı poşuyla yürüdü. Anafartalar Caddesi, İkiçeşmelik Caddesi, Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yüründü. Yol boyunca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atıldı. Yer yer İzmir Marşı söylendi.

İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşu büyük coşkuyla kutlanıyor

9 EYLÜL İZMİR’İN KURTULUŞUNUN 95. YILI TÖRENLERİ ÖNCESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASMANE’DEN CUMHURİYET MEYDANI’NA ZAFER YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ. 350 METRELİK TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK RESİMLERİNİN OLDUĞU POSTER ELLERDE TAŞINDI.

ÇELENK SUNULDU

Kurtuluş törenlerinin resmi programı saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından törene katılın protokol üyeleri ve töreni izlemeye gelen İzmirliler şehitler için saygı duruşunda bulundu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Törene aralarında siyasi parti yöneticilerinin de yer aldığı protokol üyeleri de katıldı. İzmirliler törene gelen polis, asker ve gazilerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Çelenk sunumu sonrası protokol üyeleri Konak Meydanı’ndaki bayrak törenine katılmak için burudan ayrıldı.

KONAK’TA TÖREN YAPILDI

Konak’taki törene ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile beraberinde CHP’li milletvekileri ve ilçe belediye başkanları geldi. Kocaoğlu ile birlikte alana gelen bir grup da, bariyerlerle ayrılan izleyici bölümüne alındı. Konak Meydanı’ndaki törene Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Tören Başbakan Yıldırım’ın gelmesi ile saat 10.30’da başladı. Bu arada dün (cuma) Selçuk İZBAN hattının açılışı töreninde tepkilere kızıp alanı terk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım kurtuluş günü töreninde buluşmuş oldu. Törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’deki programına devam etmek için Konak Meydanı’ndan ayrıldı. İzmir protokolü ise 9 Eylül kutlamalarına devamı için tekrar Cumhuriyet Meydanı’na döndü. DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin