İzmir'in FETÖ'cü para baronları gözaltına alındı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İzmir'in FETÖ'cü para baronları gözaltına alındı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile ünlü Kuyumcu Kamil Karakaş da bulunuyor. Gözaltına alınan işadamları bölgelerinde en büyük şirketlerini yönetiyor

Takip Et

İŞTE İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

İzmir Emniyeti’nin bu sabah başlattığı operasyonla gözaltına alınan aralarında işadamlarının da olduğu 13 isim şöyle:

- Ahmet Küçükbay

- Nurettin Bilgin

- Sebahattin Kasap

- Durmuş Ali Şanal

- Harun Kurt

- Melih Göktanır

- Remziye Aras

- Ahmet Erdem Tekinay

- Baha Abalıoğlu

- Özcan Damoğlu 

- Kamil Karakaş 

- Halil Mezik

- Mehmet Yalçın

ABDULLAH KAVUK DA GÖZALTINA ALINMIŞTI
İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.  

İZMİR FETÖ, AHMET KÜÇÜKBAY

KÜÇÜKBAY DÜN MİTİNGTEYDİ
Küçükbay'ın bir süredir yapılan Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı, en son da dün Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldığı, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı belirtilirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirileceği öğrenildi. Küçükbay bundan bir süre önce fazla politize olduklarını belirterek TUSKON ve MÜSİAD'dan ayrıldığını açıklamıştı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Ahmet Küçükbay, Orkide yağlarıAhmet Küçükbay polisler tarafından gözaltına alındı

Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106’ncı sırada yer almıştı.

Orkide yağları Ahmet Küçükbay

Küçükbay Grubu’nun İzmir’de Orkide ve Ekiz markası ile bitkisel yağ üretimi ve satışı faaliyetinde bulunan şirketi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., 2015 yılında yaptığı 882.894.744 TL satış ile en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 106. sırada yer aldı. 

Yenikapı ve Demokrasi mitingleri Ahmet küçükbayAhmet Küöükbay miting alanından bu kareyi paylaşmıştı

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin