İzmir'de 'Af' eylemi: Affetmek Allah'a, şans vermek devlete düşer!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İzmir'de 'Af' eylemi: Affetmek Allah'a, şans vermek devlete düşer!

Kader Mahkumları için af talep eden, tutuklu ve hükümlü yakınları eylem yaptı.. İzmir Adliyesi önünde toplanıp, basın açıklaması yapan mahkum yakınları, Önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmesi beklenen 'af, kısmi af, ceza indirimi' ile ilgili yasa teklifinin kabul edilmesini istedi. Kamuoyunda ise, çıkarılması talep edilen af teklifinin Anayasa Mahkemesi(AYM) kararıyla 'Genel Affa' dönüşme endişesi var hakim.. Genel af durumunda toplum vicdanını yaralayan birçok olayın hükümlü ve tutukluları da serbest kalmış olacak...

Takip Et

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi önünde bir araya gelen çok sayıda tutuklu ve hükümlü yakını, MHP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu af ile ilgili yasa teklifinin kabul edilmesi amacıyla basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan mahkum yakınlarından Seyhan Başaran, Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dillendirdiği af talebi yüz binlerce kader mahkumunu ve ailesini kendisine müteşekkir bırakmıştır. Dikkat çekmek istediğimiz birkaç husus vardır. Herkesin bildiği üzere cezaevleri kapasitesinin üstünde bir doluluk oranına sahiptir. Sizin bilmeyip bizim yakınlarımız dolayısı ile bildiğimiz acı gerçek şudur ki, insani standartların epey dışında bir durum söz konusudur.

İzmir'de 'Af' eylemi: Affetmek Allah'a, şans vermek devlete düşer!
İzmir'de 'Af' eylemi: Affetmek Allah'a, şans vermek devlete düşer!

"ADALET FETÖ'CÜ HAKİMLER YÜZÜNDEN AĞIR TAHRİBAT ALMIŞTIR"

Yerlerde yatandan tutun, yatağı sıra ile sahiplenene kadar hepsi bu ülkenin vatandaşıdır. Adalet olgusu, ülkemizin gaflete düşmesi için yoğun çaba harcamış olan FETÖ'cü hakimler yüzünden ağır tahribat almıştır. FETÖPDY, para akışını insanların özgürlüğü üzerinden sağlamış ve 4 bin 500 kadar hakim ve savcı ihracı var iken bu davaların yeniden görülmesinin devletimiz adına da meşakatli bir sonuç doğuracağını bildiğimiz için, ceza indirimi kabulümüzdür. Fakat unutulmaması gereken şudur ki FETÖ'cü hakimler cezaevine gönderirken bu ülkenin kendi vatandaşlarını madde madde ayırmamıştır. Kararlarını verirken düşündükleri tek şey, vatandaşı zorda bırakıp Türkiye'nin adalet olgusunu büyük bir tokmak ile parçalamaktır.

İzmir'de 'Af' eylemi: Affetmek Allah'a, şans vermek devlete düşer!
Af Kapsamı Genişletilsin eylemi...

"AFFETMEK ALLAH'A, ŞANS VERMEK DEVLET ERKANINA DÜŞER"

Sayın Bahçeli, af çağrısını kader mahkumu çizgisinde bizzat yapmıştır fakat bugünkü taslakta kapsam dışı tutulan maddeler bir çok yuva için yaradır. Ağır tahrik altında yapılmış suçların da mevcut olduğunu ve devletimizin bu hususu da unutmamasını ve bir çare bulmasını arz ederiz dedi. Başka Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm partilerin desteklerinden umutlu olduklarını belirten Başaran, Amacımız kesinlikle mağdur yaratmak değil, mağduriyetimizi bildirmektir. Unutmayalım ki affetmek Allah'a, vatandaşına şans vermek de devlet erkanına düşen bir tutumdur. Söz konusu olan indiriminde ivedilikle hallolacağına inancımız ve güvenimiz sonsuzdur diye konuştu.

Açıklamanın ardından mahkum yakınları adliye önünden ayrıldı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin