İyi Parti, Türk siyasetine merhaba dedi. Türkiye İyi Olacak!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İyi Parti, Türk siyasetine merhaba dedi. Türkiye İyi Olacak!

Son dakika haberi..Meral Akşener'in partisinin ismi 'İyi Parti' olarak açıklandı. Partinin sloganı ise 'Türkiye iyi olacak' şeklinde belirlendi. İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesi verildi.. Şu sıralarda Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yeni partinin ilk kongresi yapılıyor. İşte ..

Takip Et

Son dakika haberi.. Türk siyasetinde bugün yeni bir sayfa açıldı.. Meral Akşener’in bugün kurulacak yeni partisinin; ismi, logosu, programı ve 200 kişilik kurucular listedi belli oldu. 

‘İYİ PARTİ’

İsminin ‘İyi Parti’ olduğu açıklanan partinin logosunun da “güneş” olduğu öğrenildi. Ali Türkşen’in paylaştığı logoda, etrafında sekiz çizgi bulunan güneş bulunuyor.

Meral Akşener'in kurucu Genel Başkanı olduğu partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.
Akşener, bakanlık binasına bazı parti kurucularıyla geldi.
Yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığının ilgili birimine teslim eden Meral Akşener, yaklaşık 20 dakika içeride kaldı.

Akşener, daha sonra açıklama yapmadan binadan ayrıldı. 
Akşener şu sıralar Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde parti programını açıklıyor:
"Postmodern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Türkiye üzerinde yapılan araştırmalar şu sonucu gösteriyor. Millet yorugun, devlet yıpranmıştır. Siyasal sistemin değişmesi dışında başka çıkar yol kalmamıştır. (Sloganlar üzerine) Başbakan değil Cumhurbaşkanı... Artık yeni şeyler söyleme zamanı. Adil bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Güzel bir Türkiye istiyoruz, hakkımız var. Allah vatana millete insanlığa hayırlı etsin."

Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı'na gelişte böyle görüntülendi.
Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı'na gelişte böyle görüntülendi.

PROGRAMI AÇIKLANDI

Partinin programı da belli oldu. ‘İyi bir Türkiye', ‘Demokrasi ve Hukuk', ‘Toplum', ‘Kamu Yönetimi', ‘İç ve Dış Güvenlik', ‘Kurumlar', ‘Dış Politika' ve ‘Hedefler' başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise, ‘Türkiye iyi olacak' oldu.

KURULUŞ DİLEKÇESİ İÇİŞLERİ’NE VERİLDİ. AKŞENER BAŞKAN SEÇİLECEK

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve arkadaşları kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Kurucular birazdan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplanarak Meral Akşener'i Genel Başkan seçecek. Tüzük, program açıklanacak. GİK ve MDK üyeleri de belirlenecek.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin