Dün öldürülen İYİ Parti İlçe Başkanı Durmaz'ın kardeşi, Savaş Durmaz öldürüldü


yayincilar/dha-dogan-haber-ajansi-/dha-dogan-haber-ajansi-x60.jpg Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)
Dün öldürülen İYİ Parti İlçe Başkanı Durmaz'ın kardeşi, Savaş Durmaz öldürüldü

Son dakika. Dün öldürülen İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş Durma da bu sabah öldürüldü. Erzurum'da, dün iddiaya göre kan davası nedeniyle öldürülen İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz, ağabeyinin cenazesini almak üzere İstanbul'dan Erzurum'a giderken, Erzincan'daki dinlenme tesisinde silahla vurularak, öldürüldü.

Takip Et

F.Y. isimli bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen katil zanlısı Y.Y., jandarma tarafından yakalandı.

KAN DAVASI NEDENİYLE!

Erzincan Valiliği'nce Savaş Durmaz'ın, dünkü olay gibi yine kan davası nedeniyle öldürülmüş olabileceği belirtildi.


DHA'nın haberine göre, olay, sabah saatlerinde, Erzincan- Refahiye yolunun 60'ıncı kilometresindeki dinlenme tesisinde meydana geldi. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, kan davası nedeniyle iki ailenin fertleri arasında dün çıkan silahlı çatışmada ölen İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz, ağabeyinin cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan almak üzere İstanbul'dan yola çıktı. Erzurum'a gitmek üzere yolda olan Durmaz, Erzincan'daki dinlenme tesisine geldiği sırada silahla vurularak, öldürüldü. Olayda F.Y. isimli bir kişi de ağır yaralandı. F.Y., Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın faili olduğu belirtilen Y.Y. ise silahıyla birlikte jandarma tarafından yakalandı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Savaş Durmaz, ağabeyinin cenazesini almaya giderken öldürüldü
Kan davası nedeniyle öldürdüğü öne sürülen İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz


Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dün Erzurum ili Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi'nde seçim alanında kan davası nedeniyle meydana gelen ve iki aileden 1'er kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise yaralandığı olayın devamı niteliğinde olduğu değerlendirilmekte olup olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" denildi.


DÜN NE OLMUŞTU

Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında çıkan silahlı kavgada, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ve 2 vatandaş öldürüldü.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu, olayı doğrulayarak Durmaz’ın naaşının şu anda hastaneye getirilmekte olduğunu belirtti.

açıklama yapan CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, şu ifadeleri kullandı“İçişleri Bakanlığı’ndan buraya görevli 24 kişi geldi. Biz bunu kabul etmedik, tepki gösterdik. Sonrasında ise ismini bilmediğim AKP Erzurum milletvekili aday adayı olan genç biri geldi. Onun da durmasını kabul etmedik. Kavga çıktı. Ateş ettiler. İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, oy kullanan bir vatandaş ve Agit Yazan yaşamını yitirdi” dedi. 

Vali ise olayın aile içi husumetten çıktığını belirtiyor.

Olayın ardından başta farklı bir yerde saldırıya uğrayan Ümit Özdağ olmak üzere birçok İYİ Parti’li vekil de başsağlığı dileklerini iletti.

Olay sosyal medyaya bu şekilde yansıdı:

Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimlerde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir inşallah. pic.twitter.com/tx0bQd3Ss8

— İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı (@IYIErzurum) June 24, 2018

Başkanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hesabını adaletle sormak boynumuzun borcu olsun.

— İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı (@IYIErzurum) June 24, 2018

Kaynak: DHA (Doğan Haber Ajansı)

Youtube Kanalımızı Takip Edin