İşte Torba Yasanın Tüm Detayları


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İşte Torba Yasanın Tüm Detayları

Son dakika haberi.. Torba Yasanın detayları belli oldu. Buna göre şans oyunlarında tutar hasılatları arttırıldı. sağlık çalışanlarının yıpranma hakkı arttırıldı.. Teklifte beklenen bedelli askerlik şartları da belli oldu. Bedelli de yaş sınırı 25, bedel 15 bin TL, askerlik süresi ise 28 gün olarak belirlendi. AKP Grup Başkanvekili Muş, "Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır" dedi.

Takip Et

TBMM'ye sunulan torba yasada, şans oyunlarına ödenecek ikramiye tutarı arttı. Tutar  hasılatın yüzde 59'undan yüzde 83'e yükseltildi.

Üniversitelerin 2. 3. ve 4. sınıflarından harp okullarına öğrenci alımı 2020 yılına kadar uzatıldı.

Sağlık çalışanlarına bir yıla 60 gün yıpranma hakkı getirildi.

TORBA YASADAKİ BEDELLİ ASKERLİK DETAYLARI:

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET MUŞ YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI KAYDETTİ;
“Bedelli askerlikten yararlananlar 28 gün temel askerlik eğitimine tabi tutulacaklar. Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 öncesi doğanlar yararlanacak. Teklif, torba yasa ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız için 2000 Euro’luk bir bedel söz konusu. Engellilerden de bu ücret alınacaktır ama eğitime tabi olmayacaklar.

Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek. Ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. Yani iş akitleri fesih olmayacaktır. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi kapsayan bir düzenlemedir”

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin