İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri

Seçime sadece 4 gün kaldı. Artık saatlerin sayıldığı tarihi seçime girilirken adayların TV ve internet ortamında izlenme ve takip edilme oranları en çok merak edilen konular arasında kendine yer buluyor. Özellikle Youtube, Facebook ve Twitter gibi platfromlarda yapılan canlı yayın programları, klasik TV'lerin izlenme oranlarını ikiye katlamış durumda.. Buna son örnek ise bu akşam HALK TV'de yayınlanan Halk Arenası programı oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programın izlenme oranları, 'büyük akım TV'ler' olarak anılan kanalların izlenme sayılarını adeta ezdi.. İnce'nin adaylığının açıklanmasının ardından bir 'diriliş' dönemine giren CHP'de yüzler uzun yıllar sonra yeniden gülüyor. İşte AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin son durumu.

Takip Et

Tarihi seçimlere 48 saatten az bir süre kaldı. 'Millet İttifakı' ve 'Cumhur İttifakı' TV ve sosyal medya üzerinden yoğun bir seçim kampanyası yürütüyor. Peki hangi aday, hangi lider daha çok ilgi görüyor, hangi programlar ve mitingler daha fazla takip ediliyor?

3 - ) "PARAMIZLA REZİL OLDUK" SENDROMU

Devletin neredeyse mütün imkanlarını elinde bulunduran ve bu imkanları kullanmaktan geri kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP, ellerinde bulundurdukları tüm imkanları sonuna kadar kullanmaları rağmen yinede hem sosyal medyada, hem de televizyon programlarında hüsrana uğruyor. Reytingler yerlerde, bu da halkın ilgisinin ve hevesinin kalmadığı net olarak gösteriyor. AKP ve MHP'nin 'Cumhur İttifakı' her şeye rağmen dijital ve teknolojik çöküşün de önüne geçemiyor.

2 - ) AMBARGO VE KISITLAMALARA RAĞMEN BAŞARI

İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Ekşener, kendisine yönelik yapılan tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen 2.'lik koltuğunda kendisine yer buluyor. Akşener özellikle Anadolu'daki kadın seçmenlerin büyük oranda sempatisini kazanmış görünüyor. Miting meydanlarında tüllbentli, dominant bir güçlü kadın duruşu sergileyen Akşener'in alacağı oy oranı merak ediliyor.. Fötr şapkasıyla bir dönem Türk siyasetine damga vuran Süleyman Demirel gibi, Tülbentli Meral Akşener'in de 24 Haziran sonrası Türk siyasetine damga vurma olasılığı yüksek. 

1 - ) "PARLAYAN YILDIZ MUHARREM İNCE"

Parlayan yıldız Muharrem İnce; Hem TV programlarında hem de sosyal medyada katıldığı tüm programlarda, söyleşilerde ve yaptığı mitinglerde deyim yerindeyse bir patlamaya neden oluyor. İnce'nin de etkisiyle CHP'de bir 'büyük diriliş', net olarak verilere yansıyor.

"DİP DALGA"

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe'de yapılan başkanlık seçiminde ortaya çıkan sonucun bir benzerinin siyasete yansıma bekleniyor: 'Dip Dalga'. Başabaş geçeciği düşünülen Aziz Yıldırım-Ali Koç yarışında hiç kimsenin beklemediği bir fark ortaya çıkmış, ipi Ali Koç göğüslemiş, Aziz Yıldırım'ı 20 yıl aradan sonra koltuğundan indirmişti.. 

İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri
İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri

Usta gazeteci Uğur Dündar canlı yayın sırasında anlık izlenme oranlarını açıkladı.

Dündar izlenme oranlarıyla ilgili olarak, “Şu anda izlenme oranlarını seyredebiliyoruz. Böyle bir sistem var. Özellikle YouTube'den izleyenler belli oluyor. Tabii bu tüm izleyenleri vermiyor ama genel hakkında çok ciddi bir kanaat sahibi olmamızı sağlıyor bu rakamlar.

İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri
İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri

Meselâ an itibariyle CNN Türk canlı yayınını 612 kullanıcı izliyor. HaberTürk'ü şu anda  990 kullanıcı izliyor. NTV'yi şu anda 625 kullanıcı takip ediyor. Halk TV'ye gelince şu anda 13085 kişi. Bu hakikaten bizim televizyonculuk tarihinde, üzerinde önemle durulması gereken bir olgudur” dedi.

İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri
İşte seçim öncesi 'dip dalganın' ayak sesleri
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin