İşte okullara kar tatili ilan edilen il ve ilçeler. 16 Aralık 2016


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İşte okullara kar tatili ilan edilen il ve ilçeler. 16 Aralık 2016

Yoğun kar yağışı eğitimi sekteye uğratıyor. Kar yağışının yoğun olduğu şehirlerde Öğrenci ve velilerin kulağı valilik ve kaymakamlıkların vereceği tatil haberinde. Türkiye'deki yoğun kar yağışı nedeniyle 16 Aralık'ta bazı illerde okullar tatil ilan edildi. İşte okulların tatil edildiği il ilçe ve bölgeler..

Takip Et

Türkiye'deki yoğun kar yağışı nedeniyle 16 Aralık'ta bazı illerde okullar tatil ilan edildi

ELAZIĞ

Elazığ merkez ve 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarında tatil edildi. 3 ilçede ise eğitimin devam edilmesine karar verildi. 

Elazig Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde tüm okullar 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Baskil ilçesinde sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir.

Ağın ve Keban'da eğitim ve öğretim normal olarak devam edecektir. Ayrıca okulların tatil edildiği yerlerde görevli engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılmıştır" denildi.

Hangi Okullar tatil 16 Aralık 2016

DÜZCE

Düzce'de kar yağışı nedeniyle Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışının devam ettiği, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Yığılca ve Kaynaşlı'daki tüm okullarda eğitim öğretime 16 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli'de Mazgirt ilçesi ile bağlı köylerinde bir gün, Çemişgezek ve Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının ardından olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı ilçelerde eğitime ara verildiği aktarılan açıklama, şu ifadelere yer verildi:

Hani Okullar Tatil 16 Aralık

"Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 16 Aralık Cuma günü bir gün süre eğitime ara verilmiş olup, diğer ilk ve orta dereceli okullarda eğitime devam edilecektir. Yine Mazgirt ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda 16 Aralık Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ile hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edilmişti.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, kenti etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle 16 Aralık 2016 Cuma günü taşımalı olarak eğitim verilen okullarda (taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler ve taşıma merkezlerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler dâhildir) eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır" denildi

16 Aralık tatil edilen okullar

GAZİANTEP

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı taşımalı eğitim verilen 23 okul ve özel eğitim merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kar yağışının yüksek kesimlerde 10- 15 santimetreyi bulması ve soğuk hava nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı tarafından taşımalı sistemle eğitim verilen 21 okul ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü 1 okulda eğitim ve öğretimi bugün tatil etme kararı aldı.

BİNGÖL

Bingöl merkezde, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar ve buzlanmanın ulaşımı aksatması nedeniyle 16 Aralık Cuma günü merkez ilçe, belde ve köylerinde ilk ile orta öğretime ara verildiği bildirildi.

Sokak Hayvanları üşüyor, Okullar tatil edildi mi 16 arallık

BOLU

Bolu'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Perşembe günü il genelinde okullar tatil edildi. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılara binaen 16.12.2016 Cuma günü Bolu il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaklardır" denildi.

ÇORUM

Çorum'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk merkezindeki okullar, bir gün tatil edildi. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

BARTIN

Bartın’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle köylerde taşımalı eğitim yapılan tüm eğitim kurumlarına Perşembe günü ara verilecek, kent merkezi, ilçe ve belde merkezlerinde ise eğitim devam edeceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yüksek kesimlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının devam ettiği ve buzlanma yaşandığı belirtildi. Eğitime kent merkezi, ilçe merkezleri ve belde merkezlerinde devam edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“16 Aralık Cuma günü köylerimiz ile taşıma yapılan okullarımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiş olup, il, ilçe ve belde merkezlerimizde eğitim öğretim devam edecektir.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin