İşte İngiltere'yi kana bulayan terörist: Salman Abadi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İşte İngiltere'yi kana bulayan terörist: Salman Abadi

İngiltere'nin Manchester kentinde önceki gece Amerikalı popçu Ariana Grande’nin performansının sona erdiği sırada patlama yaşandı. Aralarında çocukların da olduğu 22 kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırganın ev yapımı bombayı patlattığını, kendisinin de öldüğünü açıkladı. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği saldırıyı Libya asıllı 22 yaşındaki Salman Abadi’nin düzenlediği polis kaynaklarınca da doğrulandı.

Takip Et

8 Haziran’daki genel seçimlere hazırlanan İngiltere, önceki gece tarihinin en büyük terör saldırılarından biriyle sarsıldı. Patlama Manchester şehrinde ABD’li şarkıcı Ariane Grande’nin (23) konser verdiği ‘Manchester Arena’da yaşandı. Yerel saatle 22.33’de yaşanan saldırıda aralarında çocukların da olduğu 22 kişi yaşamını yitirdi. 59 kişi de yaralandı. 

Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer, saldırganın Libya asıllı İngiliz Salman Abedi (22) olduğunu kaydetti.

Salam Abadi, İngiltere Bombalı Saldırı

SALDIRYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters ajansı, IŞİD’ın sosyal medya uygulaması Telegram üzerinden saldırıyı üstlendiğini duyurdu. ‘Owys663’ adlı bir Twitter kullanıcısı da patlamadan saatler önce 18.32’de attığı Tweet’te, konserin yapıldığı ‘Manchester Arena’ etiketini “IŞİD” etiketiyle birlikte kullanıp tehdit mesajı paylaşmıştı. Terör örgütü IŞİD’ın genelde “yalnız kurt” olarak bilinen ve tek başına gerçekleştirilen saldırıları daha sonra üstlendiği de biliniyor.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin