İstanbul Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu, 62 gözaltı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İstanbul Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu, 62 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin operasyonların eğitim kurumları ayağında bugün, daha önce 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılan İstanbul Üniversitesi'ne polis baskın düzenledi. İstanbul Üniversitesi girişindeki T.C. ibaresinin kaldırılıp yerine Tuğra konulması gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı. Üniversitede aralarında profesörlerin de olduğu 62 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi

Takip Et

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.

62 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE GÖZALTI

Başsavcı vekilliğini İsmail Uçar'ın yaptığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı ile İstanbul Üniversitesi'nde görevli 62 öğretim görevlisi hakkında operasyon başlatıldı. Savcı Baygın'ın talimatı ile harekete geçen İstanbul polisi 62 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararını uygulamak üzere İstanbul Üniversitesi'ne girdi. Üniversiteye düzenlenen operasyon kapsamında şüphelilerin odalarında arama yapıldı ve gözaltı işlemi uygulandı.

İstanbul Üniversitesi TC yerine Tuğra

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde görevli 62 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı. Akademisyenlerin odalarında arama yapan polis ekipleri, 44 şüpheliyi gözaltına aldı.

ARALARINDA PROFESÖRLERDE VAR

Şüpheliler arasında profesörlerin de bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin Fethullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü.

95 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Bilindiği gibi 20 Temmuz'da İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış, 25 Temmuz'da da 31 öğretim üyesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı.(SABAH)

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin