İstanbul'da kaybolan 1'i kız 3 çocuk Tokat'ta bulundu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul'da kaybolan 1'i kız 3 çocuk Tokat'ta bulundu

İstanbul'un Avcılar ilçesinde, 4 gün önce kaybolan 17 yaşındaki Batuhan D., 13 yaşındaki Berfin Nazlı B. ve 14 yaşındaki Ömer Berkay B. Tokat’ın Zile ilçesinde bulundu. Çocuklar ilk ifadelerinde aile içi şiddet sebebiyle evden kaçtıklarını anlatırken, biri anne ve babasını istemeyerek eve dönmeyi reddetti.

Takip Et

İstanbul’dan 27 Mayıs'ta Avcılar'daki evlerinden ayrılarak kayıplara karışan Batuhan D., Berfin Nazlı B. ve Ömer Berkay B.'den aileleri 4 gün boyunca haber alamadı. Polise başvuran aileler, ayrıca bir televizyon kanalındaki programa da giderek yardım istedi. Yapılan araştırma sonucunda kayıp 3 çocuğun kışları İstanbul’da yaşayan, yazları ise Tokat’ın Zile ilçesinde ikamet eden G.Y. (44) isimli kişinin yanına gittikleri öğrenildi. Polis ekiplerince G.Y.'nin yanından alınan çocuklar, Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ailelerin çocukları teslim almak için İstanbul’dan Tokat’a hareket ettikleri öğrenildi. Çocukların ilk ifadelerinde önceden tanıdıkları G.Y.'nin yanına gezmeye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

AİLE İÇİ ŞİDDETTEN KAÇMIŞLAR

Kayıp çocukların bulunmasıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. İstanbul'da kayıp olarak aranan ve televizyon programında da gündeme gelen çocuklar, saat 16.30 sıralarında Tokat'ın Zile ilçesinde polisin dikkatini çekti. Polis ekiplerince yapılan GBT sorgulamasında 3 çocuğun kayıp olarak aranan kişiler olduğu tespit edildi. Çocukların verdiği ifadede aile için şiddet nedeni ile evden ayrıldıklarını söyledikleri öğrenildi. Çocukların pazar gecesini İstanbul Haramidere'de bir Cemevi'nde geçirdikleri, salı günü ise Zile'ye otobüs ile geldikleri belirlendi. İfadelerinde Zile'ye İstanbul'dan tanıdıkları kağıt toplayıcılığı yapan Garip Y.'nin (44) yanına geldiklerini anlatan çocuklar, bu sürede başlarına her hangi kötü bir şey gelmediğini anlattı.

AİLESİNİ İSTEMEDİ

Berfin Nazlı B. ve Ömer Berkay B. ailelerine teslim edilmek istediklerini belirtirken, Batuhan D. ise bunu kabul etmedi. Turhal ilçesine gönderilen çocukların İstanbul'dan gelen ailelerine teslim edilecekleri öğrenildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin