İşsiz kalan baba 90 TL okul aidatını ödeyemedi, 5 yaşındaki çocuğu okuldan atıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İşsiz kalan baba 90 TL okul aidatını ödeyemedi, 5 yaşındaki çocuğu okuldan atıldı

Malatya'da devlete ait Şehit Orhan Bakış Anaokulu’na giden 5 yaşındaki bir çocuk 90 TL olan aidatı geciktiği gerekçesiyle okul müdürü Ayşe Yıldız tarafından okuldan atıldı. Okul aidatını ödeyemediği için bir çocuğun anaokulundan atıldığı iddiasına ilişkin MEB'den açıklama geldi. MEB açıklamasında, 'Sorun çözüldü' denildi.. İşsiz kaldığını söyleyen baba ise okul müdürüne tepki gösterdi..

Takip Et

Okula giden veli, Malatya Şehit Orhan Bakış Anaokulu müdürü tarafından "42 günlük ödemeyi yapmadığım için 5 yaşındaki çocuğumu okuldan attılar" diyerek tepki gösterdi.

Bu anlar veli tarafından cep telefonuna kaydedildi.

“PARAM YOK DİYE Mİ ATINIZ?”
Üzgün baba sorularına yanıt vermek yerine kendisinden kaçan okul müdürü Ayşe Yıldız'a ‘Hocam benim oğlumu neden devletin okulundan attınız? Param olmadığı için mi attınız? Suriyelilerin çocukları bile okurken benim oğlumu neden okuldan attınız’  diyerek tepki gösterdi. Veliye cevap vermeyen okul müdürü daha sonra kendini bir odaya kapattı. Okul görevlileri tarafından odaya girmesi engellenen baba çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından söz konusu öğrenci velisine ilgili yönetmelik hatırlatılarak; anaokulu aidatının ödenmesi noktasında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Bilgilendirme dışında hiçbir işlem yapılmamış olup, öğrencinin kaydının silinmesi söz konusu olmamıştır. Okul yöneticimiz ile öğrenci velimiz arasında yaşanan iletişim sorunu giderilmiş olup, öğrencimiz eğitimine ara vermeden devam etmektedir."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin