İsmail Kahraman'a tepkiler çığ gibi: Baştan sona çürümüş...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İsmail Kahraman'a tepkiler çığ gibi: Baştan sona çürümüş...

Küba Dostluk Derneği'nin "Skandal, sorumsuzluk örneği ve utanç verici" şeklindeki sert tepkisine bugün Küba’nın Ankara Büyükelçiliği yazılı bir açıklama yaparak dahil oldu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera hakkındaki sözlerine 'Endişe ve üzüntü duyduk' denildi

Takip Et

TBMM Başkanı İsmail Kahramanı'ın Küba'nın milli lideri Che Guevara için, ‘'Katil'' ifadesini kullanması, iki ülke ilişkilerini de gerdi. Küba'nın Ankara Büyükelçiliği yazılı bir açıklama yaparak ‘'Küba devriminin simge kişiliği Ernesto Che Guevara’ya atıfta bulunan TBMM Başkanı'nın kelimeleri üzerine, endişe ve üzüntülerimizi ifade ediyoruz'' denildi.

Açıklamada ‘'Küba Büyükelçiliği, Küba ve Latin Amerika tarihinin bir sembolü olan Che için kullanılan terimler, kabul edilemez olarak değerlendirmektedir. Bu sözler parlamentolar ve Küba ile Türkiye halkları arasındaki dostluk, dayanışma ve saygı ruhunu da yansıtmamaktadır'' ifadesi de kullanıldı.

Skandal, sorumsuzluk örneği ve utanç verici

Küba’nın kurucusu "Jose Marti" anısına, uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösteren "Jose Marti Küba Dostluk Derneği" (JMKDD) de tepki gösterdi.

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

‘'Devlet adamı ciddiyeti ve temsil ettiği pozisyon ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu tutumla Kahraman, büyük bir skandala ve devletler arası ilişkilere zarar verecek sorumsuzluk örneğine imza atmıştır. Che’ye hakaret etmek, zannettiğinin aksine temsil ettiği gericiliğe politik kazanç sağlamayacağı gibi, Che’ye olan ilgi ve sevgiyi daha da artıracaktır. Baştan sona çürümüş siyasal hareketlerin temsilcileri ülkemizde ne zaman böyle hadsizliklere kalkışsa sonuç bu olmuştur. Çünkü Che’nin kişiliğinde vücut bulan devrimcilik, sosyalizm ve enternasyonalist dayanışma gibi tarihsel değerler düzeysiz bir anti-komünizmle gölgelenemeyecek kadar köklü ve büyüktür”

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin