IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü mü? Pentagon'dan açıklama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü mü? Pentagon'dan açıklama

Daha önce zehirlenme, hava saldırısı ve suikast gibi iddialarla öldüğüne dair haberler çıkan IŞİD lideri için Pentagon'dan son dakika açıklaması geldi. Terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el Bağdadi'nin hâlâ hayatta olduğu açıklandı. Pentagon yetkilisi Peter Cook, Onu adalete teslim etmek istiyoruz. Bu iş için çok vakit harcıyoruz. dedi..

Takip Et

Hakkında çok kez öldüğü haberleri çıkan IŞİD lideri Bağdadi’nin çok sayıda girişime rağmen öldürülemediği ABD Savunma Bakanlığı tarafından ifade edildi.

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin geçen ay IŞİD’in üst düzey isimlerinin acil bir toplantı için Irak’ta bir araya geldiği haberini duyurması üzerine Bağdadi’nin öldüğü söylentileri iyice ayyuka çıkmıştı.

Örgüt ise liderlerinin öldüğüne dair haberleri hiçbir zaman doğrulamamıştı.

PENTAGON SÖZCÜSÜ: ADALETE TESLİM ETMEK İSTİYORUZ

CNN’e konuşan Pentagon sözcüsü Peter Cook Amerikan güvenlik kurumlarının “Bağdadi’nin hâlâ sağ ve örgütün lideri olduğuna inandığını” açıkladı.

Bağdadi’nin hareketlerini izlemek için her şeyi yaptıklarını ifade eden Cook, “eğer bu imkanı yakalayabilirsek Bağdadi’yi adalete teslim edeceğiz. Bu iş için çok vakit harcıyoruz” dedi.

ABD bu ay başında Bağdadi için koyduğu ödülü iki katına çıkararak 25 milyon dolar (yaklaşık 88 milyon TL) olarak açıklamıştı.

Bağdadi nerede olduğuna dair en ufak bir ipucu dahi vermeyerek oldukça dikkatli davranıyor. Kanlı terör örgütü IŞİD’in liderinin tek görüntüsü 2014’te Musul’da çekildiğine inanılan bir video kaydına ait.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin