IŞİD'in baş canilerinden Abdulkhaleq Abdulqader Ali Türkiye'de yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
IŞİD'in baş canilerinden Abdulkhaleq Abdulqader Ali Türkiye'de yakalandı

Son dakika haberi.. Eli kanlı terör örgütü IŞİD'in yayınladığı infaz görüntülerinde öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman’ı kafasına silahla ateş ederek öldüren ve görüntüleri sosyal medyada terör örgütünün propagandası haline getiren Irak uyruklu örgüt üyesi Abdulkhaleq Abdulqader Ali, Kayseri’de özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Takip Et

Son dakika... Kayseri'de, öz kardeşini katleden bir IŞİD canisi yakalandı..

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin ortak çalışması ile 2016 yılında IŞİD terör örgütü emirlerinden aldığı talimatla örgüte muhalif olan öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman’ı kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu görüntüleri propaganda amacıyla yayan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığı belirlendi. Teröristin Kayseri’ye geldiği tespit edildi. 

Abdulkhaleq Abdulqader Ali Kayseri

Yapılan operasyon kapsamında IŞİD’lı terörist polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu yakalandı. Operasyonu genişleten ekipler örgüt üyesiyle bağlantılı olduğu belirlenen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Mohammed Khurais’i yakalayarak gözaltına aldı.

Abdulkhaleq Abdulqader Ali Kayseri'de yakalandı DEAŞ-IŞİD

BİR İLK OLDU

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin, infaz görüntüleri internette yayınlanıp canlı olarak yakalanan ilk IŞİD terör örgütü üyesi olduğu öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin