iPhone'un gizli tuşu ortaya çıktı: iPhone'u olanlar hemen deneyin!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
iPhone'un gizli tuşu ortaya çıktı: iPhone'u olanlar hemen deneyin!

Popüler iPhone ve IOS'larda hiç bilmediğinizi tahmin ettiğimiz bazı özellikleri sizin için derledik.. iPhone'da yeni bir tuş daha var! Ama bu tuş görünmüyor, telefonu kapatmak için artık bakın ayrıca neyi kullanacaksınız? İşte iPhone'un çok az hatta hiç bilinmeyen bazı özellikleri..

Takip Et

iPhone'unuzu kapatmak için artık fizksel tuşa basmaktan başka bir opsiyonunuz daha var.

- ) Ayarlar > Genel kısmına girip en altta Sistemi Kapat seçeneğine dokunanlar telefonlarını kapatabiliyorsunuz.

- ) Hoparlör sesi açma: iPhone'unuzun ayarlarını yalnızca ufak bir değişiklikle telefonunuzdan çıkan sesi artırabileceğinizi biliyor muydunuz? 'TheBae' isimli Twitter kullanıcısı, paylaştığı tweet'te iPhone'ların sesini daha yüksek çıkarabilecek formülü yayınladı.

iPhone yeni ve gizli Özellikleri

- ) iPhone klavyesinin aynı zamanda ‘trackpad’ yani dokunmatik alan işlevi görebildiğini biliyor muydunuz? Bu özellik sayesinde, imleci ekrana dokunmadan daha doğru hareket ettirebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için 3D Dokunmatik özelliklere sahip bir iPhone'a ihtiyacınız olacaktır. Trackpad’i etkinleştirmek için iPhone klavyesinde herhangi bir yere sıkıca basılı tutun. Ardından imleci metin boyunca hareket ettirmek için parmağınızı sürükleyin. Bir iPad'de ise bu modu etkinleştirmek için klavyede iki parmağınızı sürüklemeniz yeterli olacaktır.

- ) iOS'in Pusula uygulamasının arkasında gizli bir özellik olduğunu fark etmemiş olabilirsiniz. Pusula'yı hızlıca sola kaydırırsanız, bir su terazisi bulacaksınız. Böylece çerçevelerinizin doğru bir şekilde asıldığından emin olabilirsiniz.

iPhone yeni ve gizli Özellikleri

- ) Su terazisini, telefonunuzu düz veya yatay tutarken kullanabilirsiniz. Ekrana dokunarak, iki yüzey arasındaki farkı ölçebilirsiniz; kırmızı kenar boşluğu, iki açının ne kadar değiştiğini gösterir.

- ) Arkadaşlarımıza bir fotoğraf göstermek istediğimizde hepimiz telefonlarımızı arkadaşlarımıza korkarak veririz. Ancak artık fotoğraf galerinizdeki özel resimler ortaya çıkacak diye korkmanız gerekmiyor. iPhone, en kişisel fotoğraflarınızı gizlemenin bir yolunu yarattı. Fotoğraflar'ın içinde, bir veya daha fazla resim seçtikten sonra Paylaş düğmesine dokunarak Gizle'yi seçin.

iPhone yeni ve gizli Özellikleri

Onay mesajında belirttiğiniz gibi, seçtiğiniz resimler Anılar, Koleksiyonlar ve Yıllar dosyalarında görünmez olur, ancak resimlere hala Albümler ekranından erişilebilirsiniz.

iPhone yeni ve gizli Özellikleri

- ) Sizi sabahları uyandırmanın yanı sıra, iOS'un en yeni sürümü belirli bir saatte uyumanıza da yardımcı olur. iPhone'unuzdaki Saat uygulamasınından en altta bulunan Yatma Zamanı’nı seçin. Öncelikle, telefonunuz sabah hangi saatte uyandırılmak istediğinizi soracaktır. Bunu belirttikten sonra, alarmın haftanın hangi günlerinde çalmasını istediğini seçebilirsiniz. Her gece kaç saat uyumak istediğinizi belirtirseniz, telefonunuz uyumanız gerektiği zaman geldiğinde ping'leyecektir.

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin