İnternete sansür yasası meclisten geçti! 4. Murat yasakları


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İnternete sansür yasası meclisten geçti! 4. Murat yasakları

AKP hükumeti yeni bir skandal sansür yasasına daha imza attı... Büyük tartışmalara ve eleştirilere neden olan 'internete sansür' yasası tüm itirazlara rağmen AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.. İnternet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayınlarına da RTÜK’ten lisans alma zorunluluğu getiren düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, düzenlemenin 4’üncü Murat döneminden kalma yasaklar olduğunu söyledi.

Takip Et

İnternet yayınlarına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi getiren düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, komisyon üyelerinden gelen eleştirilerle ilgili olarak, “Genel Kurul aşamasından önce değerlendirelim” yanıtını verdi.

Komisyonda muhalefet partilerin itirazı, AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen ve torba tasarının 73'üncü maddesini oluşturan düzenleme, RTÜK'ten lisans alınmadan yurt içi ya da yurt dışından radyo ve televizyon yayını yapılmasını yasaklıyor. 

ANAYASAYA AYKIRI

Tasarıyla ilgili yapılan görüşmelerde, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, “Bu şekilde sınırlamaların ölçülülük ilkesine uygun olması lazım. Anayasaya tamamen aykırı olan inanılmaz bir takım düzenlemeler yapıyorsunuz” derken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Teknoloji akıp gidiyor, biz 4. Murat dönemindeki yasaklarla teknolojiyle mücadele ediyoruz” diye konuştu.

'KISITLAMAK İSTEMİYORUZ'

Maliye Bakanı Ağbal ise, vekillerden sonra yaptığı açıklamada “Söylediğiniz endişeleri giderecek ne var, bakalım. İyileştirilebilecek alanlar varsa iyileştirelim. Yayıncılığın kısıtlanması gibi bir anlayışımız yok. Kurallı, kaideli bir piyasa faaliyeti varsa, herkes aynı kurallara tabii olmalı diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin