İngiltere de 'savaş' kararı aldı. Rusya'dan olağanüstü toplantı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İngiltere de 'savaş' kararı aldı. Rusya'dan olağanüstü toplantı

İngiltere Suriye'ye olası harekat kararını verdi... Suriye ile ilgili olarak bakanlarını acil toplantıya çağıran İngiltere Başbakanı Theresa May, kimyasal silah kullanımını önlemek için ABD ve Fransa'yla yola devam kararı aldı. Kararın hemen ardından Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Güvenlik Konseyi'ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı. Daha önce Fransa ABD'nin yanında yer alacağını açıklamış, ancak Almanya Başbakanı Merkel, olası harekatta yer almayacaklarını açıklamıştı..

Takip Et

Son dakika.. İngiltere Suriye'ye olası harekat kararını veredi..

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Kabine'nin, insani sıkıntıyı rahatlatmak ve Esad rejimi tarafından daha fazla kimyasal silah kullanılmasının önüne geçmek için harekete geçilmesi gerekliliği konusunda anlaşmaya vardığı" ifade edildi. 

İLGİLİ HABER

RUSY,A ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

ABD ve müttefiklerinin 'Suriye'ye karşı askeri operasyon' söylemleri gündemden düşmezken, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Güvenlik Konseyi'ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı.

BM'de yaptığı açıklamada, Suriye'ye karşı girişilecek askeri bir harekatın Moskova ve Washington arasında tehlikeli bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunan Nebenzia, Suriye konusunun Güvenlik Konseyi'nde yeniden görüşülmesini istedi. 

Öte yandan İngiliz hükümeti, Suriye'ye karşı askeri bir harekat gerekliliği konusunda ABD ile görüş birliğine vardığını duyurdu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin