İmzayı attılar: Valiler ve kaymakamlar ‘Hayır’ diyecek


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İmzayı attılar: Valiler ve kaymakamlar ‘Hayır’ diyecek

İzmir'de yaşayan emekli vali ve kaymakamlar referandumda "Hayır" diyeceklerini açıkladı. Emekli mülki idare amirleri yaptığı yazılı açıklamada, "Başkanlık anayasası"na niçin hayır dediklerinin gerekçelerini anlattı.

Takip Et

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İzmir’de yaşayan Emekli Vali ve Kaymakamlar ortak bir açıklama yaparak referandumda hayır diyeceklerini duyurdu.

Türk İdareciler Derneği İzmir Şubesi tarafından hazırlanan bildiriye emekli vali ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Yahya Gür, emekli vali Aydın Özakın, emekli vali M. Nihat Etiz, emekli vali yardımcısı ve eski 18. dönem CHP İzmir Milletvekili Mehmet Turan Bayazıt, emekli idare mahkemesi hakimi Mustafa Bayata, emekli mülkiye başmüfettişi Kemal Doğrusöz, emekli vali yardımcısı ve hakim Günay Kızılsümer, emekli vali yardımcıları Fuat Bilgin, Fahir Işıksız, Mevlüt Kurban, Nurdoğan Kaya, Selahattin Alanya, Faruk Necmi Kurt, Cemal Erdem, Mehmet Baydar, Ceyhan Demir, Günay Kızılgüneş ve Ardahan Totuk imza koydu. Derneğin fahri üyesi olan birçok emekli bankacı, eczacı, subay, iktisatçı ve doktor da bildiriye destek verdi.

DENEYİMLİ DEVLET ADAMLARI

Emekli vali yardımcısı Ardahan Totuk, “Bildiriyi kısa zamanda hazırladık ve paylaştık. Aslında sayıca çok daha fazlayız ve hepimiz aynı düşüncedeyiz. Burada imzası bulunanların hemen hepsi yurdun dört bir yanında önemli görevlerde bulunmuş isimlerdir. Hepsi deneyimli devlet adamıdır” dedi.

İŞTE BU SEBEPLER İLE “HAYIR” DİYORLAR

Yazılı açıklamada niçin “Hayır” denildiğinin gerekçeleri de ifade edilerek şöyle denildi: “Ömrümüz vali, kaymakam ve diğer mülki idare amiri kadrolarında görev yapmakla geçti. Bu görevlerimiz sırasında pek çok cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanla çalışarak, Anadolu’muzun her köşesinde Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bayrağını temsil ettik. Halkımızın birliği, huzuru ve güvenliğini sağlamak için çabaladık. Bu deneyimlerimizle diyoruz ki; devlet başkanının (adı cumhurbaşkanı olsa da fark etmez) partili olması, toplumumuzu daha da ayrıştırıp çok tehlikeli sonuçlar doğuracağından, kuvvetler ayrılığı parlamenter demokrasi sisteminden ayrılıp, tüm güçleri bir kişinin iradesine bırakacağından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetim yollarını tıkayacağı, halkın seçtiği milletvekillerini işlevsiz duruma getireceği, tek kişinin iradesi ile meclisin feshedilmesine, ülkenin yine tek kişinin yürürlüğe koyacağı kararnamelerle yönetilmesine yol açacağından, aziz Atatürk’ün emaneti olan demokratik, laik, hukuk devleti ilkesinden uzaklaşacağından, ayrıca güvenlik güçlerimizin terör olaylarıyla, ordumuzun Suriye’de yürüttüğü Fırat Operasyonu sonucu her gün şehitler verdiğimiz bir sırada, ekonomimizin içinde bulunduğu olumsuz koşullar ve Ortadoğu’da başta ABD ve Rusya olmak üzere büyük devletlerin oluşturduğu kurtlar sofrası koşulları ortadayken, içeride ve dışarıda çok ciddi riskler oluşturacağından, 16 Nisan 2017 tarihinde oylanacak anayasa değişikliği paketine Türk ulusu ve aziz Atatürk’e olan sorumluluk ve bağlılığımız nedeniyle hayır diyeceğimizi saygıyla duyururuz.”

İŞTE O AÇIKLAMA:
Referandum Hayır
Referandum Hayır Valiler ve Kaymakamlar

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin