İmam Hatip okulları parayla öğrenci arıyor.. Veliler baskı altında!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İmam Hatip okulları parayla öğrenci arıyor.. Veliler baskı altında!

Zaten yüzde 90'ı Müslüman olan Türkiye'de devamlı olarak 'Dindar bir nesil yetiştireceğiz' çıkışlarıyla tepki çeken AKP hükümeti, son yıllarda neredeyse her mahallede açılan veya fen okullarından devşirilen İmam Hatip okullarına öğrenci bulmak için devreye parayı soktu. Türkiye genelindeki bir çok İmam Hatip okulu kampanya, promosyon ve hediyelerle öğrenci çekmeye çalışıyor. Promosyon ve kampanya haberlerinin yanı sıra, çoğu valilik, kaymakamlık, muhtarlıklar ve AKP ilçe teşkilatlarında ailelere 'çocuklarınızı bu okullara yazdırın' baskısı yapıldığı iddia ediliyor..

Takip Et

Ülke genelinde İmam Hatip'lere öğrenci yazdırabilmek için valilikler, kaymakamlıklar, muhtarlık ve AKP teşkilatları tarafından yoğun ve baskılı bir çalışma yapılmaya başlandı. Ancak bu çalışmalar bir dönem FETÖ'nün baskı, himmet ve haraçlarla aileleri kendi okullarına yazdırdığı günleri akıllara getirdi. Çocuklarını İmam Hatip'e yazdırmak istemeyen ailelere ise baskı yapıldığı iddia ediliyor. 

MUHTARLIKLAR VE BAZI AKP TEŞKİLATLARI BASKI YAPIYOR

Maddi durumu iyi olmayan aileler valilik, kaymakamlık veya muhtarlıklara  yardım başvurusu yaptığında ise 'çocuğunuzu İmam Hatip'e yazdırın baskısı altında alınıyor. Çoğu aile yardım alamamak veya aldıkları yardımların kesilmesi korkusuyla çocuklarını bu okullara yazdırmak zorunda kalıyor.  AKP ilçe teşkilatları ise esnaf esnaf gezerek bu konuda çalışma yaptığı iddia ediliyor. FETÖ'nün bir dönem esnafı himmet adı altında baskı altına alıp haraca bağladığı, aileleri maddi tehdit  altında tutarak çocuklarını FETÖ okullarına yazdırdığı biliniyordu. AKP teşkilatlarının benzer bir yöntemle esnafı sindirmeye ve himaye altına alma çalışmaları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

MUHTARLIKLAR KAMPANYA AFİŞLERİ ASIYOR

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir'de Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu'na kaydolan her öğrenciye 250 lira burs verileceği duyuruldu. İddiaya göre bu çalışmayı Hilal Mahallesi Muhtarlığı üstlendi. Muhtarlık, mahallenin her yerine astığı afişlerle ailelerin çocuklarını Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu'na kayıt ettirmesini isteyerek, “Şehit Astsubay Bülent Aydın Ortaokulu açıldı. Okula yazılan her çocuğa aylık 250 TL burs verilecektir. 5'inci, 6'ncı ve 7'inci sınıflara çocuklarını yazdırmak isteyen aileler, mahalle muhtarlığına müracaat edebilir” ifadelerine yer verdi.

İmam Hatip Burs kampanya

KAYNAK DİNİ VAKIFLARDAN

İmam hatip ortaokullarına sağlanan burs imkânı sadece Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu ile sınırlı kalmadı. İddiaya göre İzmir'in çeşitli semtlerinde bulunan farklı okullarda da aynı uygulama hayata geçirildi. İmam hatipli öğrencilere sağlanan bursların Milli Eğitim Bakanlığ kaynaklı protokolü imzalayan dini vakıflar üzerinden karşılandığı da öne sürüldü.

BAŞBAKAN DANIŞMANI DA KATILDI

Romanlardan sorumlu Başbakan Danışmanı Metin Özçeri’nin de katıldığı programda İmam Hatipliler ve Mezunları Derneği (İMHAD) tarafından okula çocuklarını yazdıran ailelere aylık 250 lira burs sözü verildi.

MÜRACATLAR MUHTARLIĞA

Muhtarlık binası ve mahallenin çeşitli noktalarına asılan afişlerde de “Şehit Astsubay Bülent Aydın Ortaokulu açıldı. Okula yazılan her çocuğa aylık 250 TL burs verilecektir. 5’inci, 6’ncı ve 7’inci sınıflara çocuklarını yazdırmak isteyen aileler, mahalle muhtarlığına müracaat edebilir” ifadeleri yer aldı.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin