İmam camide Suriyeli kadınla basıldı: Temizlik yapıyorduk yorulmuşuz...


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İmam camide Suriyeli kadınla basıldı: Temizlik yapıyorduk yorulmuşuz...

Manisa’da Salihli ilçesi, evli ve iki çocuk sahibi imamın 'camide ilişki skandalıyla' çalkalanıyor. İlçedeki görev yapan imam Eyüp Ö. camide Suriyeli bir kadınla basıldı. Kadınla birlikte kendisini kilitlediği imam odasının kapısını 40 dakika boyunca polislere açmayan imam, olay sonrasında yatsı namazını kıldırmak istedi. Suriyeli kadın ise ısrarlı sorulara, 'Temizlik yapıyorduk yorulmuşuz..' diyerek camiden uzaklaştı.. Cemaatin tepki göstermesi üzerine müftülük Eyüp O.'yu açığa aldı.

Takip Et

İMAM SURİYELİ KADIN İLE CAMİDE UYGUNSUZ VAZİYETTE BASILDI.. Baskın yiyen ikili panik halinde odanın kapısını kilitleyip 40 dakika boyunca içeride bekledi.. Kalabalığı karşısında gören imam ise bir anda namaza durmak istedi... SUriyeli kadın 'Temizlik yapıyorduk, yorulmuşuz..' dedikten sonra kaçtı... İşte Manisa'yı çalkalayan olayın detayları....

Salihli'nin Kurtuluş Mahallesi'nde imamlık yapan Eyüp Ö. öğle namazını kıldırdıktan ve cemaatin dağılmasından sonra Suriyeli bir kadını camiye aldı. Durumu fark eden cemaatten birkaç kişi hemen polis çağırdı. Manisa Manşet gazetesinden Tunay Aktaş’ın haberine göre; Caminin etrafında kalabalığın toplanmasının ardından 5 araç ve 3 motosikletli polis ekibi camiye ulaştı. Camiyi kilitleyen imam 40 dakika boyunca polislere kapıyı açmadı.

İLGİLİ HABER

“TEMİZLİK YAPIYORDUK YORULMUŞUZ”
Polis ısrarları sonucu kapıyı Suriyeli kadın açtı, ardından ise imam Eyüp Ö. çıktı. Suriyeli kadın 'Temizlik yapıyorduk, çok yorulmuşuz' derken, imamın endişeli hali gözlerden kaçmadı. Olayın ardından karakola götürülen ikili, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İmamın daha önce de yardım bahanesiyle birçok kez evli olan Suriyeli kadının evine gittiği belirtildi.

BİR DE YATSI NAMAZI KILDIRMAYA KALKTI
İmam Eyüp Ö'nün yatsı namazını kıldırmak için cemaatin önüne geçmesine sinirlenen cami cemaati ‘Adi herif, bunun arkasında namaz kılınmaz' diyerek tepki gösterdi. Bunun ardından imam, namazı kıldırmadan camiyi terk etmek zorunda kaldı.

CAMİYİ RANDEVU EVİ GİBİ KULLANMIŞ
Suriyeli kadının daha öncede birçok kez camiye geldiği belirtildi. Bölgede yaşayan insanların bu durum karşısında şok içinde oldukları ifade edilirken infial halinde olan cemaat; camilerinin randevu evi gibi kullanıldığını, camilerinin kirletildiğini düşünüyor. Ve bundan sonra nasıl ibadet edeceklerini soruyor.

İMAM AÇIĞA ALINDI
Konunun açığa çıkmasının ardından İmam Eyüp Ö. açığa alındı. Manisa Müftüsü Sinan Cihan, olay hakkında tahkikat başlattıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin