İlik Bulma Kampanyasıyla Tanınan Oktar Babuna, Adnan Oktar Operasyonunda Gözaltına Alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İlik Bulma Kampanyasıyla Tanınan Oktar Babuna, Adnan Oktar Operasyonunda Gözaltına Alındı

Adnan Oktar Suç Örgütüne yönelik düzenlenen dev operasyonda ilik bulma kampanyasıyla tanınan Doktor Oktar Babuna da gözaltına alındı.

Takip Et

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Operasyonda Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

DOKTOR OKTAR BABUNA DA GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA

Emniyet, 235 şüpheliye yönelik operasyon yürütüldüğünü bildirdi. Emniyet, Adnan Oktar ve destekçilerine 'cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı' suçlamalarının yöneltildiğini açıkladı. Çok sayıda suçtan haklarında gözaltı kararı çıkartılanlar arasındaOktar Babuna da bulunuyor.

OPERASYON HABERİNİ ALAN ADNAN OKTAR EVDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Adnan Oktar'ın operasyonu haber alınca yanındakilerle birlikte hızla evi terk etmeye çalıştığı ancak polis tarafından yakalandığı belirtiliyor. Oktar, sağlık kontrolü için İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Oktar, hastaneye girdiği sırada 'İngilizlerin oyunu' dedi

İLİK BULMA KAMPANYASIYLA TANINMIŞTI

Operasyonda Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

OKTAR BABUNA KİMDİR?

Oktar Babuna (d. 1962), adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınır. TGRT'de yaratılışçı belgesel ve programlar sunduğu zamanlardan ve Harun Yahya belgeselleriyle tanınan Jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna'nın oğludur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Babuna jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek Amerika'ya gitti (Haziran 1988). 1994'te Türkiye'ye döndü. 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden de istifa etti.

Özel Alman Lisesi'nden, devamında ise İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin