Hz. İsa'nın gerçek yüzü ortaya çıktı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hz. İsa'nın gerçek yüzü ortaya çıktı

Hz. İsa'nın dış görünüşüyle ilgili yeni bir araştırma yayımlandı. Araştırmaya göre, Hz. İsa'nın aslında, bugün bilinenden çok farklı bir görünüşe sahip olduğu ortaya çıktı..

Takip Et

Hz. İsa denince; uzun boyu, ince yüzü, açık kahverengi rengiyle boynuna kadar uzanan saçlar ve masmavi gözleri aklımıza getirmek yanlış olmaz.

Leonardo da Vinci gibi ressamların Son Akşam Yemeği gibi tablolarına bakıldığında bu şekilde bir görsel aklımızda canlansa da aslında Hz.İsa ve Leonardo da Vinci farklı dönemlerde yaşamışlardır. İşte tam olarak da bu yüzden ressamların çizimleri gerçeği birebir yansıtmadığı gibi Peygamberlerin nasıl göründüğü de yıllardır tartışma konusuydu.

Hz. İsa'nın gerçek yüzü ortaya çıktı

Newsobserver sitesinde yer alan ve Matthew Martinez habere göre, son zamanlarda yapılan çalışmalar ise Hz.İsa’nın bilindik görünümünden oldukça farklı olduğunu ortaya çıkardı.

Tarihçi ve yazar Joan Taylor, 'What Did Jesus Look Like?' (Hz. İsa aslında nasıl görünüyor) isimli kitabını 8 Şubat'ta piyasaya sürdü.

Hz. Muhammet'in gerçek yüzü ortaya çıktı

Yıllardır Hz. İsa'yla ilgili araştırmalar yapan Taylor'a göre, İsa'nın Yahuda zamanı olarak bilinen bölgede bulunan erkeklerin ortalama iskelet kalıntılarına göre, Hz. İsa'nın boyu ortalama 1 metre 65 cm.

Hz. Muhammet'in gerçek yüzü ortaya çıktı

Taylor'a göre Hz. İsa, bu görüntüyü andırıyor. Koyu kahverengi saçları, kahverengi gözleri ve zeytuni bir ten rengine sahip.

Hz İsa'nin gerçek yüzü

Yine Taylor'a göre, Hz. İsa'nın görüntüsü Ortadoğu'da yaşayan insanları çağrıştırırken, yine bu resme en yakın olarak Irak'ta yaşayan Yahudiler gösteriyor.

Hz. Muhammet'in gerçek yüzü ortaya çıktı

Dördüncü yüzyıldan sonra, daha ince, uzun saçlı ve uzun boylu İsa'nın bildik görüntüsü Bizans döneminden gelmektedir. BBC'ye göre, İsa'nın Bizans portrelerinin, tarihsel doğruluğu yansıtmayan bir sembol olması gerekiyordu.

 

Hz. Muhammet'in gerçek yüzü ortaya çıktı

İsa'nın hayatta kalan en eski tablosu Taylor'un araştırmasını doğrulamaktadır. Yale Üniversitesi tarafından korunan bu tabloda da Hz. İsa tıpkı Taylor'un söylediği gibi kısa saçlı ve koyu tenli olarak resmedilmişti.

 

Hz İsa'nin gerçek yüzü

CCNTÜRK

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin