Hırsızlık, yalan ve riyakarlık ile ilgili atasözünü kullanan Çağla Şıkel'e suç duyurusu!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Hırsızlık, yalan ve riyakarlık ile ilgili atasözünü kullanan Çağla Şıkel'e suç duyurusu!

FOX Tv'de yayınlanan 'Çağla ile Yeni Bir Gün' isimli programda, Kötü nitelikteki kişi grupları için söylenmiş olan, nankörlük, riyakarlık, hırsızlık, yalan konuşma, ırz düşmanlığı, fesatlık gibi konularda, bunları yapan ve yaşayan diğer kişilerle iyi anlaştıkları durumu anlatan 'Körler sağırlar, birbirini ağırlar' ' atasözünü kullandığı gerekçesiyle, Şıkel hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verildi..

Takip Et

FOX Tv'de yayınlanan 'Çağla ile Yeni Bir Güne' isimli programda 'atasözü' kullanan Çağla Şıkel hakkında şoke eden suçlama..

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi veren Ağrı İl Engelliler Meclisi ve Doğubayazıt Yaşama Sevinci Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi Türkiye'de 8,5 milyona yakın engellinin yaşadığını anımsatarak, engelliler adına şahıs olarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Topçi şunları söyledi:

"Kendisi Türkiye'ye mal olmuş birisi. Şimdi biz toplumda engellilerin psikolojisini düzeltmeye çalışırken Çağla hanımın çıkıp da programında engellilere yönelik 'körler, sağırlar birbirini ağırlar' sözlerini kullanması gerçekten bizi çok rahatsız etti. Engellilerin engelini ön plana çıkarmak, bunları kullanmak gerçekten çok yanlış ve rahatsız edici. Biz de kendi yasal hakkımızı kullanarak avukat hanımın yardımıyla dilekçemizi yazıp savcılığa verdik. Kendisinden de tüm Türkiye'nin önünde engellilerden özür dilemesini bekliyoruz." 
Avukat Müşerref Merve Gerçekçioğlu da bugün itibarıyla dilekçeyi Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ederek yetkili makamlara, gereğinin yapılmasını arz ettiklerini belirtti. 
Topçi'ye destek veren bedensel engelli Paşa Çavlan ise Şıkel'in programında engelliler için söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığını söyledi. 

PROGRAMDA KULLANILAN ATASÖZÜNDE, HIRSIZ, RİYAKAR, IRZ DÜŞMANLIĞI FESATLIK GİBİ ÖZELLİKLERİYLE RUHLARI KÖRELMİŞ, MANEVİYATI SAĞIRLAŞMIŞ KİŞİLERİN İYİ ANLAŞTIKLARI ANLATILMAK İSTENİYOR..

ATASÖZLERİ ANLAMI:

Körler, sağırlar birbirini ağırlar, Atasözünün Anlamı, Atasözleri Sözlüğü ve Açıklamalı Anlamları ... Kötü nitelikteki kişi grupları için söylenmiş olan bu atasözü, nankörlük, riyakarlık, hırsızlık, yalan konuşma, ırz düşmanlığı, fesatlık gibi konularda insanların yüz karalığını yaşayan kişiler, bunları yapan ve yaşayan diğer kişilerle iyi anlaşırlar. Çünkü onların bekledikleri de, yaptıkları da bundan ibarettir. Birbirlerine kızmazlar, gücenmezler. Ruhları kör olanlar görmemiş gibi davranır, manevi kişilikleri sağır olanlar duymamış gibi davranır, birbirlerini idare ederler.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin