HDP 'Fırat Kalkanı' için işgal dedi!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
HDP 'Fırat Kalkanı' için işgal dedi!

Seçimlerde sazlı sözlü "Bir Türkiye partisiyiz" nağmeleriyle meclise giren bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, IŞİD ve PYD'ye yönelik başlatılan, dünyanın destek verdiği 'Fırat Kalkanı' Cerablus operasyonu için "işgal" açıklaması yaptı. Türkiye'de siyasi faaliyetlerini sürdürmekte olan HDP, IŞİD'in Kobani'de PYD ve PKK'lı teröristlerin boğazlarını kesmeye başladığı günlerde Türkiye'nin Kobani'ye askeri müdahale yapması konusunda Türk hükümetine açık çağrıda bulunarak adeta yalvarmıştı.

Takip Et

Dünyanın destek verdiği Cerablus operasyonu konusunda yazılı açıklama yapan HDP, müdahaleyi işgal hamlesi olarak niteledi. Açıklamada, "5 yıldır devam eden savaşın içine bu şekilde doğrudan giriş Türkiye açısından son derece olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu durum Türkiye ve Suriye halklarının çıkarına değildir" denildi.

HDP'den yapılan açıklama şöyle:

"Mart 2011'de Suriye'de başlayan ayaklanmalar ve sonrasında derinleşen savaş beşinci yılını geride bırakmaktadır. Bugün Türkiye'nin bir askeri müdahaleyle, işgal hamlesiyle girdiği Cerablus, 2014 Ocak ayından bu yana IŞİD'in kontrolündedir. Son haftalardaki gelişmelerle birlikte Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Minbic'i IŞİD'in elinden almasından sonra, Cerablus-Rakka arasında kurulan askeri ve lojistik destek hattının kesilmesi, aynı zamanda dış dünya ile IŞİD'in bağlantısının kopması belli çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin