Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe Euroleague şampiyonu!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe Euroleague şampiyonu!

THY Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez finale yükselen Fenerbahçe finalde Olympiakos ile karşılaştı. Türkiye, Obradovic ve askerlerinin, tıpkı tribünlerin haykırdığı o şarkıdaki gibi "bu yoldan geri dönmeyeceğine" ve Olympiakos'u da aşarak Türk basketbol tarihinde yeni bir sayfa açacağına gönülden inandı. Fenerbahçe bu inancı boşa çıkarmadı. Fenerbahçe: 80 - 64 Olympiakos Maç sonucu... Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu oldu..

Takip Et

Euroleague’deki ilk Final-Four’unda tecrübesizliğinin, geçen sezon da hakemlerin kurbanı olan Kanarya, ilk şampiyonluğu için Olympiakos karşısında... Haydi Fenerbahçe... Unutulmaz bir zafer yaşat bize...

Fenerbahçe maça Jan Vesely'nin smacıyla başladı...

FENERBAHÇE: 80 - OLYMPIAKOS: 64
(AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE)

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu CSKA Moskova’ya kılpayı kaptıran sarı-lacivertliler, amaçlarına bu sene ulaştı.

Maça daha enerjik başlayan tarafta Fenerbahçe idi. Nikola Kalinic, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic’in sayılarıyla maça tutunan Obradovic’in takımı, üstünlüğünü erken hissettirdi. Hücumda olduğu kadar savunmada da etkili bir performans ortaya koyan Kanarya, ilk çeyreğe 26-18 önde gitti.

İKİNCİ ÇEYREKTE KIPIDRADILAR AMA…

Yunan ekibi ikinci çeyrekte hücumda etkinliğini artırsa da sarı-lacivertliler hücumda vitesi düşürmedi. Bogdanovic’in etkin olduğu bu periyotta Yunanlar son saniye basketiyle 8 sayılık farkı 5’e indirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı 39-34 önde kapattı.

Üçüncü periyotta ise Fenerbahçe vitesi çok yukarılara çıkardı. İkinci çeyreğin sonunda Bogdanovic’in 3 faul alması nedeniyle yıldızından mahrum oynayan Obradovic’in ekibinde diğer yıldızlar ön plana çıktı.

UDOH DUVAR ÖRDÜ

Ekpe Udoh ve Jan Vesely boyalı alanı çok iyi savundu. Udoh’un müthiş bloklarını aşamayan Olympiakos oyuncuları, dış atışa mahkum kaldılar. Nikola Milutinov pota altından zaman zaman etkili olsa da Fenerbahçe’de bençten gelen Luigi Datome çok iyi katkı verdi. Fener son çeyreğe 60-48 önde gitti.

OBRADOVIC 9 YAPTI!

Çeşitli takımlarda toplam 8 Euroleague zaferi elde eden koç Zeljko Obradovic, bu başarıyı Türkiye’ye de getirdi. Sırp çalıştırıcı kariyerindeki 9’uncu Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Önemli gelişmeler:

Fenerbahçe harika bir başlangıç yaptı mücadeleye. Dixon, Vesely, Bogdanovic ve Kalinic’in basketleriyle şaha kalkan sarı-lacivertliler, Yunanlılara ilk çeyrekte üstünlük kurdu.

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu

– İlk çeyreği 26-18 önde kapattık.

– Bogdanovic, ilk devrenin bitimine 1 dakika kala 3’üncü faulünü aldı.

Fenerbahçe Olympiakos Final Maçı Canlı maç sonucu

Olympiakos hücumda ikinci çeyrekte vitesi artırsa da Fenerbahçe farkın kapanmasına izin vermedi.

– Fenerbahçe ilk devreyi 39-34 üstünlükle kapadı.

Fenerbahçe'de Nikola Kalinic, ilk çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinde 3 isabet buldu! 

Fenerbahçe Olympiakos Final Maçı Canlı maç sonucu

SALON: Sinan Erdem
SAAT: 21.00
YAYIN: TRT 1

İstanbul Sinan Erdem’de düzenlenen Final-Four’un ilk maçında İspanyol devi Real Madrid’i 84-75 ile sahadan silip şampiyonluk maçı oynamaya hak kazanan Fenerbahçe, üst üste 2. finalinde tarihinin ilk THY Euroleague zaferini kazanmak için mücadele ediyor. Zeljko Obradovic ile birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen, her sezon biraz daha üstüne koyarak adını avrupa’nın ‘dev’ takımları arasına yazdıran Kanarya için son engel Olympiakos. Sarı-lacivertliler, maçı kazanarak, 2015’te yarı finalde elendiği, geçen sezon da CSKA Moskova’ya finalde kaybedip uzak kaldığı kupayı bu kez kaldırmak istiyor. Yunan ekibi ise 2012’de yine İstanbul’da elde ettiği unutulmaz şampiyonluğu tekrarlayarak 4. kez mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe Olympiakos Canlı


NBA’den sonra basketbolda dünyanın en büyük kulüp organizasyonu olan, kazanan takımın ‘Avrupa Şampiyonu' unvanını aldığı Euroleague'de final günü bugün. Tarihinde üst üste 3 kez dörtlü final oynayan ve 2 kez finale yükselen Fenerbahçe, Olympiakos ile şampiyonluk için mücadele edecek. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki maç, saat 21.00'de başlayacak. Fener kazanırsa tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasını müzesine götürecek.

FENERBAHÇE - OLYMPİAKOS FİNAL FOUR FİNAL MAÇI HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe - Olympiakos final four final maçı 21 Mayıs Pazar günü saat 21.00'da oynanacak. Maç hem TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak hem de Bein Sport 3'den canlı ve şifresiz olarak ekranlara gelecek. 

Yarı finalde Real Madrid'i 84-75 deviren F.Bahçe ile CSKA Moskova'yı 82-78 yenen Olympiakos, finale yükselmişti. Kanarya, kazanması durumunda erkek basketbolunda ‘Kupa 1'i müzesine götüren ilk Türk takımı olacak. Fener, Türkiye'ye basketbolda toplamda 7. kupayı kazandırmanın peşinde. Sarı-lacivertliler, hem erkek hem kadın basketbolunda aynı sezonda Avrupa'nın en büyük kupasında final oynayan ilk kulüp durumunda…

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin