Halk Özel Harekat (HÖH) adı altında açılan oluşumlara inceleme


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Halk Özel Harekat (HÖH) adı altında açılan oluşumlara inceleme

SON DAKİKA: 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası başlayan 'millet adı altında kurulan 'bazı karanlık oluşumlar hakkında inceleme başlatıldı.. İçişleri Bakanlığı, Halk Özel Harekatı Derneği hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Takip Et

İçişleri Bakanlığı Halk Özel Harekatı (HÖH) adlı dernek ve adı açıklanyaman bir diğer oluşum hakkında inceleme başlattı. -Adı açıklanmayan oluşumun SADAT olduğu düşünülüyor- Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, 5 ilde sivillere silahlı milis güç eğitimi verildiğini ve bunlara silahlı eğitim veren kamp ve derneklerin olduğu duyumları aldığını açıklamıştı.

15 Temmuz sonrası sokaklarda türemeyen başlayan karanlık tipler siyaset arenasında da dikkat çekmeye başladı.. Bu oluşumlardan en bilineni, şahsi araçlarını polis gücü şeklinde tasarlayıp Osmanlı Tuğrası logolarla sokaklarda dolaşan Halk Özel Harekatı (HÖH) adıyla açılan dernek bulunuyor..

BAKANLIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Halk Özel Harekatı Derneği hakkında inceleme başlattı. Halk Özel Hareketi Derneği hakkında da suç duyurusunda bulunuldu..

"HUKULU DIŞI OLUŞUM"

Son günlerde hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan, "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında, Bakanlığımızca ilgili mevzuat gereğince, gerekli inceleme ve araştırmalar yürütülmektedir.

Yine Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden adı geçen dernekten farklı olarak, resmi olarak kurulmayan ve kayıtlarımızda da adı geçmeyen, "Halk Özel Hareketi Derneği" adı ile internet üzerinden yayın yapan bir başka oluşum hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, konu ile ilgili merciler nezdinde takip edilmektedir.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin