Halit Akçatepe hayatını kaybetti 'Ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Halit Akçatepe hayatını kaybetti 'Ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz'

Son dakika.. Ünlü oyuncudan kahreden haber geldi. Halit Akçatepe tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.. Türk sinemasının en değerli isimlerinden Halit Akçatepe'nin ölümü ülkeyi yasa boğdu. Sosyal medyada da Akçatepe'ye veda mesajları yağıyor. 2014 yılında kendisine 'Ne kadar seviliyorsunuz?' sorusu üzeirne, 'Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz…' demişti.. Usta Oyuncu Halit Akçatepe Karacaahmet’e defnedilecek...

Takip Et

Halit Akçatepe 79 yaşındaydı..

Hastanede bir süredir tedavi gören Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti.  2015 yılında felç geçiren usta oyuncu fizyoterapi tedavisi görüyordu. 

“NE KADAR SEVİLDİĞİMİ CENAZEMDE GÖRÜRSÜNÜZ” DEMİŞTİ

7’den 77’ye herkesin sevgilisi, Türkiye’nin yetiştirdiği ender sanatçılarımızdan biriydi Halit Akçatepe. O, Türk insanının gözünde hiç yaşlanmadı. Uzatmalı liseli Güdük Necmi, askerden izne gelmiş Şaban’ın arkadaşı Ramazan olarak bizim için. 2014 yılında henüz felç geçirmeden önce bir söyleşide, “Ne kadar seviliyorsunuz” sorusuna şöyle yanıt vermişti: Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz…

Halit AKçatepe: Ne Kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Akçatepe'dir. Konservatuvar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuvar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir). Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Halit Akçatepe Hayatını kaybetti

Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.

Türk sinemasının en değerli isimlerinden biri Akçatepe'nin ölümü büyük üzüntü yarattı. Sosyal medyada da Akçatepe'ye veda mesajları yağıyor.

Halit Akçatepe hayatını kaybetti

İdo Tatlıses: Cenette bir ADAM daha gitti inşAllah. Allah banada sizin yanınıza , cennete girmeyi nasip etsin ömrümün sonunda.

Cem Yılmaz: Başımız sagolsun…Ustamız Halit Akçatepe’nin mekanı cennet olsun.

Halil Sezai: Başımız sağolsun.Halit Akçatepe vefat etmiş.Mekanı cennet olsun.

Pınar Altuğ: Hoscakal Güdük Necmi

Halit Akçatepe hayatını kaybettiHalit Akçatepe hayatını kaybetti

Müjdat Gezen: 60 yıllık arkadaşımdı

Müjdat Gezen Halit Akçatepe
Sinema sanatçısı Halit Akçatepe'nin 60 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, “60 yıllık arkadaşım Halit. Annesiyle babasıyla üçümüz birlikte çalıştık. Birlikte ortak tiyatro yaptık, filmlerde oynadık. Biz komşuyduk. Cihangir’de evlerimiz yan yanıydı. Ne diyeyim, söyleyecek bir şey yok. Biraz önce kızıyla konuştum. Karacaahmet’te uğurlayacağız”

Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin