Hakkari’de askeri araca roketli saldırı: 1 yüzbaşı şehit, 5 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hakkari’de askeri araca roketli saldırı: 1 yüzbaşı şehit, 5 yaralı

Bölücü terör örgütü PKK mensubu hainler yine saldırdı. Hakkari'de askeri araca roketatarla düzenlenen saldırıda 1 kahraman Yüzbaşı şehit oldu 5 asker de yaralandı. Şırnak'ın Uludere İlçesinde çıkan çatışmada da 2 güvenlik korucusu ve 1 uzman çavuş yaralandı.. Akşam saatlerinde Diyarbakır'da çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş 2 askerimiz de yaralanmıştı..

Takip Et

Olay, saat 23.30'da Hakkari-Çukurca karayolundaki Oğul Köyü yol ayrımına 1 kilometre mesafede meydana geldi. PKK'lı teröristler, askeri konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı düzenledi. Saldırıda isabet alan araçlarda bulunan 1 yüzbaşı şehit oldu, 5 asker yaralandı. Olayın ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların bulunduğu ambulanslar Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelirken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyon başlattı.

Hakkari Saldırı Yüzbaşı Şehit

VALİ'DEN AÇIKLAMA:

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak,"Oğul yol ayrımına Çukurca tarafından 1 kilometre kala askeri konvoya teröristler tarafından roket atıldı. Saldırıda 1 yüzbaşı şehit olurken 5 de yaralımız var" dedi. 

Hakkari'de Yüzbaşı Şehit oldu Son dakika

Hain saldırıyla ilgili TSK’dan bir açıklama yapıldı.

“19 Haziran 2017 tarihinde 23.00 sularında Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığında görevli personelin Çukurca'dan Van'a intikali sırasında konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralan kahraman silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmişlerdir.

İLGİLİ HABER

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

ULUDERE’DE ÇATIŞMA

Öte yandan  Uludere İlçesi Hilal Beldesi ile Akduman Köyü kırsalında operasyona çıkan güvenlik güçlerine akşam saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonucunda 2 güvenlik korucusu ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı 3 güvenlik görevlisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin