Günün en sıcak haberi Sivas'tan, minik öğrencilerden geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Günün en sıcak haberi Sivas'tan, minik öğrencilerden geldi

Günün en sıcak haberi Sivas'tan geldi.. Sivas merkeze bağlı Gümüşdere İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, sahiplendikleri bir sokak kedisiyle kendi beslenmelerini paylaşıyor. Minik kediye 'Fırfır' adını veren öğrenciler teneffüsün büyük bölümünü kediyle vakit geçirerek harcıyorlar. Okul Müdürü ise öğrencilerinin haberlerde ve sosyal medyada sokak hayvanlarına yapılan işkenceleri görüp çok üzüldüklerini, bu nedenle buldukları kediyi okula getirdiklerini belirtti...

Takip Et

Gümüşdere İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, sokakta buldukları ve ‘Fırfır’ adını verdikleri kediyi sahiplendi. Kedi için okul bahçesinde öğretmenleri İbrahim Eyertaş ile kartondan kulübe yapan öğrenciler, her gün süt ve yiyecek verdikleri kediyi yalnız bırakmıyor.

Teneffüslerin büyük bölümünde Fırfır ile ilgilenen öğrenciler, onunla beslenmelerini de paylaşıyor.

“ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ ŞİDDET HABERLERİNDEN ETKİLENİYOR”
Okul Müdürü Osman Yılmaz, öğrencilerin sokak hayvanlarına yönelik şiddet haberlerinden çok etkilendiklerini söyledi. 

Bu nedenle öğrencilerin köyde buldukları bir kediyi okula getirdiğini anlatan Yılmaz, "Öğrencilerimiz, İbrahim öğretmenimizin yardımıyla Fırfır için kulübe yaptı. Her gün evden getirdikleri yiyeceklerle minik kediyi besliyorlar. Bazı öğrencilerimiz beslenmelerini Fırfır ile paylaşarak hayvanlara eziyet edenlere en güzel cevabı veriyor" dedi.

Kedi Fırfır Sivaslı öğrenciler

Yılmaz, öğrencilerin bu davranışıyla gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Hayvan sevgisi çocukların duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Çocuğun çıkar gözetmeden bir hayvanla sevgi bağı oluşturması ve bakımını üstlenerek sorumluluk alması çok güzel bir davranış. Hayvan sevgisi çocukların kendine saygı ve öz güvenini artırdığı gibi empati yapmayı öğretiyor. Çocuk, aile bireyleri ve sosyal çevresiyle ilişkilerini geliştiriyor. Böyle güzel bir davranış sergileyerek, bizlere örnek olan öğrencilerimizi ve öğretmenimizi canı gönülden kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin