Google News, Yeni, hızlı ve daha mobil arayüzüyle karşınızda


yayincilar/altan-adacay/altan-adacayx60.jpg Kaynak: Altan Adaçay
Google News, Yeni, hızlı ve daha mobil arayüzüyle karşınızda

İnternette 'habercilik' denince ilk akla gelen ve en gelişmiş sistem olarak kabul gören Google News, yeni arayüzüyle karşımızda... Google I/O 2018 etkinliğinde Google News yeni tasarımı tanıtıldı. Hatta gösterimin hemen ardından Google hiç zaman kaybetmeden yeni tasarımın iOS, Android ve web için hazır olduğunu duyurdu. İşte, yeni Google News özellikleri!

Takip Et

Yapay zeka ile insan aklını kullanan yeni Google News, dünyanın dört bir yanındaki gazeteciler ve okuyucular için büyük bir iş başarmış durumda. 15 yıl önce hayata geçirilen servis, haber makalelerini basit bir şekilde organize ederek, aynı konudaki çeşitli kaynakları görmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.
 Google News Yeni tasarım Görseller
Yeniden tasarlanan Google News, bilgiler internete ulaştığı anda gerçek zamanlı olarak analiz gerçekleştirebiliyor. Servis bunları hikaye akışını göre düzenlediği için sürekli bilgi akışı elde etmek üzere bir dizi yapay zeka tekniği kullanıyor.

Servis Google hesabınızdan gerekli bilgileri çekerek otomatik bir şekilde siyasetten eğlenceye ve daha fazlasına kadar nelerle ilgilenebileceğinizi anlayabiliyor. Google News, görüntüleri merkezde ve önde tutuyor. YouTube ve diğer platformlardan videoların da bütünleştirilmesi ise oldukça şık olmuş. Newscast özelliği ise Twitter dahil birçok platformdan bilgi çekebiliyor. Kısacası, habere erişmek ve okumak yenilenen servis ile oldukça keyifli.
 
Google Haberler, yeni abonelik sistemi ile de büyük kolaylık sağlıyor. Formlar, kredi kartı numaraları veya yeni şifrelere gerek duymadan Google hesabınız ile kolayca ücretli içeriklere erişim de mümkün hale gelecek.
 
İnternet için yeni arayüzle gelen servisin iOS ve Android uygulamaları da tamamen yenilenmiş durumda. Servisin 127 ülkeden tüm kullanıcılara sunulmasının tamamlanması ise gelecek haftayı bulacak.

Kaynak: Altan Adaçay

Youtube Kanalımızı Takip Edin