Google Haberler yeni arayüzüyle yayında. İşte yenilikler...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Google Haberler yeni arayüzüyle yayında. İşte yenilikler...

Google Haberler, yeni arayüzüyle hizmete girdi. Dünya genelinde haberlerin derlenip okuyuculara sunulduğu Google Haberler eski tasarımını değiştirdi ve daha yeni, modern, esnek (responsive) bir tasarıma geçiş yaptı. Google News mobil kullanıcılar açısından şimdi daha ulaşılabilir oldu.. İşte Google Haberler'in yeni tasarımında dikkat çeken özellikleri...

Takip Et

Mobil teknolojiler hayatımızdaki egemenliğini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Web siteleri ise yeniliklerin nimetlerinden yararlanabilmek ve geri kalmamak için bu değişikliklere mecburen ayak uyduruyor. Geride kalan son 5 yıl, web siteleri açısından adeta devrim yılları oldu. Artık eski, sabit web siteleri yerini daha değişken, kullanıcının ekran ölçülerine göre kendini şekillendiren (Responsive) tasarımlara bıraktı. Dünya genelinde elde edilen verilere göre mobil kullanıcı sayısı masaüstü bilgisayar kullanıcısını büyük bir farkla geçmiş durumda ve bu fark gittikçe artıyor. Gelişmeler böyle olunca tasarım değişikileri de kaçınılmaz oluyor. Elbette nadir de olsa hala eskimiş yazılım kullanan web siteleri var.  Ancak bu sitelerin Google aramalara sonuçlarında bir hayli gerilere atıldığını söylemekte yarar var.

 Google News platformu için tasarımda yaşanan 5 yıllık geçikmeyi bir Türk atasözü olan "Terzi kendi söküğünü dikemez" ile açıklayabiliriz. Ama o sökük gecikmeli de olsa bugün dikildi.

Google Haberler Yeni Tasarım

GOOGLE HABERLER YENİ TASARIMIYLA ŞİMDİ DAHA DİNAMİK

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'Haberler' denince Google News ilk akla gelen, en saygın ve en güvenilir haber portalıdır. Google News kendi bünyesinde haber üretmez, Bazı kriterleri yerine getiren haber sitelerini bu platforma dahil eder ve seçilmiş haber sitelerinden aldığı haberleri kategorize ederek hem arama sonuçlarında hem de 'Google News' platformunda okuyucuya sunar. Şunu belirtmekte yarar var, Her haber sitesi bu platforma kabul edilmez. Böyle bir sistem elbette hemyayınvılar hemde okuyucular için bulunmaz bir nimet olmakla birlikte artık yeni, daha dinamik, daha kullanıcı dostu, mobil uyumlu modern bir tasarım ile karşımızda.  

Google Haberler Yeni Tasarım

KATEGORİ MENÜSÜ: BÖLÜMLER

Google Haberler'in yeni tasarımında dikkat çeken bazı ayrıntılar: Masa Üstü kullanıcılar için sol tarafa haberler içinkategori menüsü konulmuş. Bölümler adı altında toplanan bu kısmı ilgi alanlarınıza göre ayarlanabilmekte..

Google Haberler Yeni Tasarım, Etiket Bulutu

ETİKET BULUTU

Sağ tarafa ise bir etiket bulutu yeniliği düşünülmüş,ve tam da yerinde bir fikir olmuş. Bulunduğunuz ülkenin gündeminde neler olup bittiği konusunda buradan bir fikir edinilebilirsiniz. Bu yapı aslında Twitter'da olan TT sistemi gibi en çok aranan kelimeler veya haberlere en çok konu olmuş olaylar sıralanmış..

Editörün seçtikleri ve Hava Durumu bilgileri küçük dokunuşlarla yeniden dizayn edilerek daha kullanışlı ve görselliği daha çekici hale getirilmiş.

Eski tasarımda sağ kolonda bulunan 'Başlıklar, Sizin İçin, Yerel, Ülke Seçimi' gibi seçenekler artık üst kısımda Navigasyon menüsüne dahil edilmiş..

Öte yandan haber sitemiz birhaberoku.com'da bu sistemde yer almaktadır.. İyi Haber Okumalar...

  

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin