Google'den 23 Nisan'a özel, 2018 Doodle: Neşe doluyor insan..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Google'den 23 Nisan'a özel, 2018 Doodle: Neşe doluyor insan..

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel, güzel bir Doodle ile sürpriz yaptı.. Peki 23 Nisan'ı neden kutlarız, 23 Nisan ve Atatürk'ün giderek artan önemi.. Sizler için en güzel 23 Nisan mesajlarını derledik..

Takip Et

BUGÜN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, NEŞE DOLUYOR İNSAN..

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! (Mustafa Kemal Atatürk)

Google 23 Nİsan Doodle 2018
Google'den 23 Nİsan' özel Doodle

23 NİSAN TARİHİ OLAYLARI VE 23 NİSANIN ÖNEMİ

Türkiye Büyük Mİllet Meclisi'nin(TBMM) açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi milletimizin babadan oğula intikal eden saltanat sistemini terk ederek halkın kendi iradesi ile seçtiği yöneticileri iş başına getirdiği demokratik ve milli egemenliğe dayalı bir sisteme geçişinin başlangıcıdır. Bu yüzden bütün Türk tarihi bakımından büyük bir öneme sahiptir. Zira bu durum Ulusal tarihimiz için bir ilk niteliği taşımaktadır. Devletimdin yönetim biçiminde 23 Nisan 1920 tarihi ile başlayan bu büyük değişim Türk tarihinin binlerce yıllık akışı içinde 29 Ekim 1923'te Mustafa Kemal'in ısrarlı girişimleri ile milli iradeye en uygun ve en çağdaş yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır.

23 Nİsan ve Atatürk, 23 Nisan neden kutlanır

Bu nedenle TBMM'nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 gününü Mustafa Kemal Atatürk Ulusal egemenlik bayramı olarak tayin etmiş, daha sonradan bu bayramı ülke yönetiminde söz sahibi olarak gördüğü yarının büyükleri çocuklara armağan etmiştir. Bu yönüyle de önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dünya liderleri içerisindeki emsalsiz lider kimliğini ortaya koymuştur. Zira liderimiz Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde: "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." demiştir. Bu vesileyle yaptıkları ve ortaya koydukları ile bu güzel günleri bize armağan eden Ebedi Şefimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyoruz.

23 Nİsan ve Atatürk, 23 Nisan neden kutlanır

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLE İLGİLİ EN GÜZEL MESAJLAR MESAJLARI
"23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."
"Cumhuriyet tarihimiz, bu gücün daha da yaygınlaştığı, yapıcı hamlelerle devletin ve milletin yücelmesine hizmet ettiği bir sürece işaret etmektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

"Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

"Çocuklar geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

"Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun."

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin