Fransa, Avusturya ve Birleşik Krallık'ta Oy Verme İşlemi Sona Erdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Fransa, Avusturya ve Birleşik Krallık'ta Oy Verme İşlemi Sona Erdi

Fransa, Avusturya ve Birleşik Krallık'ta "24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" için kurulan sandıklarda Türk vatandaşlarının oy verme işlemi sona erdi.

Takip Et

Fransa'da '24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi' için kurulan sandıklarda Türk vatandaşlarının oy verme işlemi sona erdi.

Avusturya'da oy verme işlemleri sona erdi

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi Avusturya'da saat 21.00'de sandıkların kapanması ile sona erdi. Son dakikalarda bile oy vermek için koşuşturan vatandaşlar oylarını kullandı.

AVUSTURYA'DA KAÇ KİŞİ OY KULLANDI?

Avusturya'da yurt dışında 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 52 bin 366 kişi oy kullandı. Avusturya'da kayıtlı toplam 55 bin 273 seçmen oy kullandı. Böylelikle bir önceki seçimde oy kullananların sayısında artış olduğu kaydedildi.

Viyana Başkonsolosu Asip Kaya düzenlediği basın açıklamasında, '7 Haziran günü başladığımız 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 13 gün süren bir maraton sonucunda şu an itibarıyla tamamlanmış bulunmaktadır. Kullanılan oyların ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu 13 gün süresince çok özverili şekilde görev yapan komisyonumuza, sandık sorumu üyelerimize ve müşahitlerimize en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu süre boyunca karşılıklı saygı içinde hoşgörülü şekilde görev yaptılar. Ortalama yaklaşık 15 saat çalıştılar' dedi.Kaya, acıkmasına şöyle devam etti: 'Bu süreçte görev alan arkadaşlara siyasi parti görevlilerine tekrar en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah burada kullanılan oylar 24 Haziran'da ülkemizde yapılacak seçimler milletimiz için hayırlı olacaktır. Buradaki kullanılan oyları komisyon üyelerimizle birlikte mühürleyip bu gece Münih'e gideceğiz. Burada Türkiye'den gelen siyasi parti yetkililerine teslim edeceğiz. Bu oylar Ankara'ya gidecek ve 24 Haziran seçimleri sonunda sandıklar açılıp sayılacak. Bu sandıklardan hangi sonuçların çıktığını görmüş olacağız.

Birleşik Krallık'ta oy verme işlemi tamamlandı.

Birleşik Krallık'ta oy kullanma işlemi yerel saatle 21.00'de sona erdi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan oyunu henüz kullanmamış olanlar gümrük kapılarında 24 Haziran'a kadar oy verebilecek.

Sandık saklama komisyonu üyeleri ve parti temsilcilerinin gözetiminde saklanan oylar, ilk olarak İstanbul'daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına, oradan da Ankara'ya Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ulaştırılacak.

Yaklaşık 100 bin seçmenin bulunduğu Birleşik Krallık'ta seçmenler oylarını Londra ve Edinburg'taki 2 oy kullanma merkezinde 16 Haziran'da kullanmaya başlamıştı.

Vatandaşlar, oylarını, Londra'da kentin batısındaki Olympia Konferans Merkezi'nde, Edinburgh'da da Edinburgh Başkonsolosluğunun çalışma ofisinde kurulan sandıklarda vermişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin