Flaş iddia: Melih Gökçek ve 10 belediye başkanı görevden alınıyor!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Flaş iddia: Melih Gökçek ve 10 belediye başkanı görevden alınıyor!

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç’tan flaş bir iddia geldi. Öztünç, Erdoğan'ın 2019'daki Başkanlık seçiminde kaybetme riskini gördü. Metal yorgunluğu değil, 'güvensizlik'. Saray'dan, ya görevden alma ya da istifa ettirilme yöntemi devreye sokuldu. İlk adım Kadir Topbaş oldu. Şimdi Melih Gökçek ve 10 büyük ilin belediye başkanı daha görevden alınacak veya istifa ettirilecek. iddiasında bulundu. CHP'li Öztunç eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınacağını öne sürmüş ve kısa süre sonra bu öngörüsü doğru çıkmıştı..

Takip Et

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, 10 AKP'li belediye başkanının daha görevden alınacağını ya da istifa ettirileceğini öne sürdü.

Öztunç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP teşkilatlarına yönelik ‘metal yorgunluğu' söyleminin ardından bir yenilenmeye gitmek istiyorlar. Bu metal yorgunluğu değil ‘güvensizlik' hali. Erdoğan, ‘Yeniden gözden geçireceğiz' demişti. Bu gözden geçirmede kendisine en yakın isimler, belediye başkanlığı döneminden beri birlikte yürüdüğü, yol arkadaşları bile gözden çıkarılmış durumda” diye konuştu.

İLGİLİ HABER

"KORKUDAN KİMSE SESİNİ ÇIKARAMIYOR"

“AKP içinde bir kırılma yaşandığı kesin ancak korkudan kimse sesini çıkaramıyor çünkü FETÖ damgası yiyeceklerini düşünüyorlar” diyen Öztunç şunları söyledi:

"EKONOMİ, EĞİTİM, ADALET VE BİRÇOK ALANDA BÜYÜK ÇÖKÜŞ.."

“Ekonomiden eğitime birçok alandaki kötüye gidiş, toplumda adalet duygusunun sarsılması ve FETÖ'yle mücadelenin muhalefeti susturma aracı haline geldiği kanısının yerleşmesi Erdoğan'ın başkanlık yarışını zora sokuyor. 2019'da başkan olamama riskini gören Erdoğan yenilenmek istiyor. İzlenen yöntem ise görevden alma değil istifa ettirmek.

BAŞTA MELİH GÖKÇEK, 10 BÜYÜK İLİN BELEDİYE BAŞKANI GİDİCİ

İlk örneğini Topbaş'ta gördük. 10 AKP'li belediye başkanı daha görevden alınacak ya da istifa ettirilecek. Bunlar arasında Melih Gökçek (Ankara), Fatma Şahin (Gaziantep), Mehmet Erkoç (Kahramanmaraş), Recep Altepe (Bursa) ve İbrahim Karaosmanoğlu da (Kocaeli) var.”

GÖREVDEN ALINACAĞI İDDİA EDİLEN BELEDİYE BAŞKANLARININ LİSTESİ

1 - MELİH GÖKÇEK / ANKARA
2 - FATMA ŞAHİN / GAZİANTEP
3 - MEHMET ERKOÇ / KAHRAMANMARAŞ
4 - RECEP ALTEPE / BURSA
5 - İBRAHİM KARAOSMANOĞLU / KOCAELİ

 

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin