Fırat Kalkanı: 1 yüzbaşı şehit, 3 asker yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Fırat Kalkanı: 1 yüzbaşı şehit, 3 asker yaralı

Fırat Kalkanı harekatından acı haber geldi. TSK harekatın 74. gününde IŞİD'li teröristlerin saldırısı sonucu 1 subayın (yüzbaşı) şehit olduğu, 1 astsubay ve 2 uzman çavuşun yaralandığı bildirdi. Aynı saldırıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıdan 5 personelin hayatını kaybettiği ve 22 personelin de yaralandığı açıklandı.

Takip Et

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 5 Kasım 2016 günü saat 07.00'a kadar meydana gelen gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, MARE sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde Ablah ve Duwayr meskun mahallerinde kontrolün sağlandığı belirtildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, harekata destek sağlayan unsurlarımızdan 1 subayın (yüzbaşı) şehit olduğu, 1 astsubay ve 2 uzman çavuşun hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı, muhalif unsurlardan 5 personelin şehit olduğu ve 22 personelin de yaralandığı ifade edildi. Çatışmalarda 5 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin