Fetullah Gülen'in ölüm tarihi belli oldu! FETÖ öldü mü?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Fetullah Gülen'in ölüm tarihi belli oldu! FETÖ öldü mü?

Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in ölüm tarihini Wikipedia, 13 Nisan 2017 olarak belirledi.. Gülen'e ait bilgileri Wikipedia'dan alan Google'de arama sonuçlarında bu bilgilere yer veriyor.. Son günlerde "Fethullah Gülen öldü mü.." sorusu sosyal medya ve Google'de en çok arananlar arasında yer almaya başladı. Yine geçtiğimiz günlerde bazı internet haber sitelerinde Fethullah Gülen'in yatak odasında silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir hastanede tedavi altına alındığı iddia edilmişti, ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve asparagas olduğu öğrenildi.

Takip Et

Dünyanın en çok kullanılan internet ansiklopedisi Wikipedia FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölüm tarihini verdi. Wikipedia Gülen’in ölüm tarihini 13 Nisan 2017 olarak güncelledi.

GÖNÜLLÜ EDİTÖRLER BELİRLİYOR

Wikipedia’nın editörlüğünü ‘gönüllüler’ yapıyor. Yani bir madde hakkında ‘geliştirme’ ya da ‘oluşturma’ yapmak istendiğinde Wikipedia’ya üye olarak editörlük yapılabiliyor.

Fethullah Gülen Öldü mü, İşte Ölüm tarihi

Deneyimli editörler de ‘denetleme mekanizmasını’ oluşturuyor. Gülen hakkındaki bu ölüm tarihinin de denetim dışı kalması veya dikkatlerden kaçması kafa karıştırdı!

GOOGLE'DE ÖLÜM TARİHİNİ WİKİPEDİA'DAN ALARAK VERİYOR.

Google, ölüm tarihi dahil Fethullah Gülen ile ilgili bilgileri Vikipedi üzerinden çekiyor. Vikipedi halka açık bir bilgi platformu olduğundan, bilgilerin manipüle edilebilmesi mümkün ve ölüm tarihinin yazılmasıyla birlikte Google da bu sonuçları ekrana getiriyor. Vikipedi'deki yanlış 'ölüm' tarihi içeriği kaldırılırken, Google arama sonuçlarından henüz bu yanlış bilgi çıkarılmış değil.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin