FETÖ sanığı 27 öğretmene ceza yağdı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
FETÖ sanığı 27 öğretmene ceza yağdı

Son dakika haberi.. Eskişehir'de, FETÖ soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 27 öğretmenden 19'una, 3 yıl 1 ay 15 gün ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi.

Takip Et

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13'ü tutuklu, 6'sı firari olan toplam 27 özel okul öğretmeninin yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Sanıklar suçsuz olduklarını öne sürerek tahliyelerini ve beraatlarini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Celil Karabaş ve Nurettin Bilgili'yi 12'şer yıl hapis cezasına çarptırırken; Mesut Ersoy, Oktay Çiçek, Adilşah Diktaş, Muhammet Fatih Güney, Murat Sevim, Ali Çakır, Bekir Civili, Bülent Gürel, İbrahim Ballı, Sefa Tosun, Fatma Karabaş, Döne Hazar, Nuray Köse, Emine Karabulut, Raziye Akyüz ve Özlem Yılmaz'a da 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi

FİRARDAKİ 6 SANIK ÖĞRETMEN İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Heyet, sanıklardan Murat Sarıkaya'yı da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Firardaki 6 sanığın yakalaması için Cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına karar verildi, 2 sanığın dosyasındaki eksiklerin giderilmesi için de dava ertelendi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin