FETÖ'cü Hakim Necdet Vural Yunanistan'a kaçarken yakalandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
FETÖ'cü Hakim Necdet Vural Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski başkanı Necdet Vural 15 Temmuz darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınmış ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı; Vural Yunanistan'a kaçmak üzereyken Bodrum’da polisin operasyonuyla yakalandı. FETÖ'nün ByLock kullanan ısmarlama hakimleri arasında önemli bir yere sahip olduğu öğrenilen Vural'ın aynı zamanda Alanya'da görev yaptığı dönemlerde adının çeşitli yolsuzluk ve rüşvet olaylarına da karıştığı iddia edildi. FETÖ'cü Vural'ın, yürüttüğü davalarda sanık ve sanık ailelerinden rüşvet talep ettiği, kendisine rüşvet vermeyi reddedenleri ise ağır hapis ve para cezalarına çarptırdığı da iddialar arasında yer alıyor.

Takip Et

Yunan adalarına kaçmak için Bodrum’a geldiği tespit edilen Hakim Necdet Vural, polis ekiplerince Yalıkavak Mahallesi’nde ele geçirildi.

ALANYA GÖREV SÜRESİNCE ŞAİBELİ DAVALAR, RÜŞVET, TEHDİT VE YOLSUZLUK..
Alanya Ağır Ceza Hakimi olarak görev yaptığı sürede geçmiş dönem belediye başkanlarına  ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarına, genel seçimlerde milletvekili adaylarına yönelik yolsuzluk, içi boş, dayanaksız ve delilsiz çeşitli iddianamelerle açılan soruşturmalar açılması talimatı verdiği iddi ediliyordu.

Kaçak Hakim Necdet Vural Alanya

İÇİ BOŞ DAVALAR,  RÜŞVET VE TEHDİT

 Alanya'da görevli bulunduğu dönemlerde ortaya atılan iddialar ise FETÖ'nün adalet sistemine nasıl çöreklendiğini gözler önüne seriyor.. FETÖ'cü Vural tarafından verilen hüküm ve kararların Yargıtay'ca yapılan temyiz incelemesinin sonucunda genelde bozma/beraat verildiği  ifade ediliyor. Vural'ın baktığı davalardaki sanıklarla gizli ve dolaylı yollarla irtibata geçerek rüşvet karşılığında haklarında beraat kararı verebileceği, kendisine rüşvet vermeyi reddeden sanıklara ise ağır hapis cezalarına çarptırdığı da iddilar arasında. Vural bu iddiaların ardından  2014 yılında  HSYK tarafından yayınlanan kararname ile Diyarbakır Hakimliği’ne tayin edilmişti.

Yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçiş yapmak üzere Bodrum’a geldiği öğrenilen Vural gözaltı işlemlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin