Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor

İstanbul'a iki yeni vakıf üniversitesi daha geliyor.. TBMM'inde alınan kararla Fenerbahçe Üniversitesi ve Ayvansaray Üniversitesi kurulması kararlaştırıldı

Takip Et

TBMM Genel Kurulunda, İstanbul'da "Fenerbahçe Üniversitesi" ve "AyvansarayÜniversitesi" adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

Son dakika haberlerine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, İstanbul'da 2 vakıf üniversitesi kurulması kararı alındı. Bu üniversiteleirn isimleri "Fenerbahçe Üniversitesi" ve "Ayvansaray Üniversitesi" olacak..

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden konu ile ilgili şu açıklama yayınlandı:

“TBMM Genel Kurulu’nda İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi kurulması kabul edildi. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Genel Kurul’da tasarıya 4 madde ihdas edildi. Yasaya göre, İstanbul’da Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından ‘Fenerbahçe Üniversitesi’ kurulacak. Üniversite, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin