Fenerbahçe Andre Ayew transferini resmen açıkladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Fenerbahçe Andre Ayew transferini resmen açıkladı

Fenerbahçe, 28 yaşındaki Ganalı hücum oyuncusu Andre Ayew'in Swansea City'den satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralandığını açıkladı.

Takip Et

Bir süredir ismi Fenerbahçe’yle anılan Ganalı yıldız hücum oyuncusu Andre Ayew’in transferinde sona gelindi. Sarı-lacivertli kulüp Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Swansea City’de forma giyen 28 yaşındaki Ayew’in kiralandığını duyurdu.

Yıldızı Marsilya’da parlayan Ganalı oyuncu orta sahanın merkezinde de görev yapmakta. Buna rağmen daha çok sol açık pozisyonunda forma giyen Ayew,  2015 yazında bedelsiz olarak Premier League’de Swansea’nin yolunu tuttu. Bir sezon Swansea forması giyen Ayew, 2016-2017 sezonu başında 24 milyon Euro’ya West Ham United’a transfer oldu. Bir buçuk sezon West Ham United’da görev yapan Ganalı, geçen sezon devre arasında yaklaşık 23 milyon Euro bonservis bedeliyle eski takımı Swansea City’ye döndü.

Ayew geçen sezon 36 resmi maçta 6 gol ve 5 asiste imza attı. Ayew 42 kez de Gana Milli Takımı’nın formasını giydi.

Fenerbahçe’nin açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

“Kulübümüz, Andre Ayew’in bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için, Swansea City AFC kulübü ile satın alma opsiyonlu olarak anlaşmaya varmıştır.

Gana Milli Takımında da forma giyen Andre Ayew, yarın (Perşembe) İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrollerini geçmesinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin